WhatsApp XYZ nedir?

whatsapp xyz nedir sorusunu soranlardan biri de siz iseniz doğru adrestesiniz. İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
WhatsApp XYZ nedir?

Telefon dolandırcılarının son dönemlerde başvurduğu yöntemlerde kullandıkları internet sitelerinin uzantıları aslında onları rahatlıkla ele veriyor. Son günlerde birçok kullanıcıya xyz uzantılı web sitelerinden mesajlar gidiyor.

e-Dolandırcılık yöntemlerinden biri olan bu yöntemde kullanılan internet sitelerine girenler telafisi zor olan sorunlarla karşılaşabiliyor. En basitinden kişisel bilgilerini, banka veya kredi kartlarının datalarını çaldırabilirler. Peki, nedir bu whatsapp xyz olayı?

İnternet yani e-dolandırıcılar tarafından kurulan paravan siteler genellikle ücretsiz olarak dağıtılan domain uzantıları üzerinden kuruluyor. XYZ domain uzantısı da ücretsiz veya 0,1 dolar gibi küçük meblağlarla ve gerçek bilgi istemeden satılan bir uzantıdır. 

Dolandırıcılar vatandaşları tuzaklarını düşürmek ve yasal sorumlulukların gerektirdiği alanlara uğramadan kaçabilmek için bu tür domain uzantılarıyla açıkları siteler üzerinden dolandırıcılık yapıyor. 

Örnek dolandırıcılık yöntemlerinden bir iki tanesi:

Https://WhatsApp-free25. Xyz/sp/index. PHP? V=10261607276951474 Paycell bu linki gönderip çekiliş adı altında insanları yanıltıyor.

Telefon faturanıza kısa bir mesajla ödeme almak için onay kodu gönderiyor mesajı okuduğunuz anda onay aldığını var sayıyor ve sizin faturanıza 100 'lerce tl ekleniyor.

 

Yorumlar