Huawei yeni yıl hediyesi mesajı gerçek mi dolandırıcılık mı?

Huawei tarafından düzenlenen yılbaşı çekiliş kampanyası devam ediyor; ancak bu arada dolandırıcılar da boş durmuyor. Huawei tarafından kullanıcılara gönderildiği iddia edilen yeni yıl hediyesi mesajı gerçek mi yoksa dolandırıcılık işi mi merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Huawei yeni yıl hediyesi mesajı gerçek mi?

Huawei tarafından müşterilerine yeni yıl hediyesi mesajı gönderiliyor mu? WhatsApp üzerinden dolandırıcılar tarafından gönderilen bazı mesajlarda vatandaşlar tuzağa düşürülmeye çalışılıyor. Mesajı alan bazı kullanıcılar bunun gerçek olup olmadığından emin değil. Huawei SMS veya WhatsApp dolandırıcılğı konusuna dikkat etmek gerekiyor. Konu ile ilgili detaylı bilgi haberin en altında. Peki, Huawei yılbaşı mesajı gerçek mi? İşte detaylar: 

Öncelikle çok önemli bir uyarda bulunmak istiyoruz. Bu aralar e-dolandırıcılık çeteleri tarafından Huawei adına vatandaşlara WhasApp ve SMS üzerinden tuzak linkler ve mesajlar gönderiliyor. Bizzat Huawei tarafından kullanıcılarına gönderilen mesajların gerçek olup olmadığını test etmeniz gerekiyor. Mesajlarda yeni yıl hediyesi olarak laptop, telefon ve internet paketleri verileceği belirtiliyor. Ancak bunun için bazı işlemler yapmak gerekiyor. Mesajlarda çıkan linklerin Huawei'nin gerçek internet sitesine ait olup olmadığına mutlaka dikkat ediniz. Çünkü dolandırıcılığı da yapılan SMS ve WhatsApp mesajlarının bazılarında vatandaşlar farklı sitelere yönlendiriliyor. 

HUAWEI'NIN GERÇEK KAMPANYASI FARKLI

Huawei tarafından düzenlenen gerçek kampanya 21 Aralık 2020 tarihi ile 3 Ocak 2021 tarihi arasında sürecek. Kampanya fırsatlarından yararlanabilmek için Huawei kimliği ile AppGallery üzerinden “AppGallery ile Yeni Yılda da Hep Kazan” için hazırlanan uygulama listesinden kampanya süresi içerisinde 1 uygulama indirildiğinde Şanslı Çarkı çevirmek için 1 hak kazanılabilecek. Yani her uygulama indirildiğinde bir hediye kazanma şansı bulunuyor. 

Kampanya kapsamında şanslı Çarkı çeviren kullanıcılar her gün bir kere, hediyelerden birini kazanıyorlar. Şanslı Çarkı çevirerek kazanılabilecek ödüller arasında tüm operatörlerde geçerli Aylık 10 GB internet paketi, Haftalık 1 GB internet paketi, Haftalık 2 GB internet paketi, Günlük 1 GB internet paketi, Günlük 500 MB internet paketi ve 100TL değerinde Huawei Online Mağaza hediye çeki bulunuyor.

Huawei kampanyasına katılanlar bu ödüllerden haftada 3 kez kazanım sağlayabilecek.

Tabii ki kampanyadan ürün kazanmanın da bir sınırı olmalı. Bu kampanyada da haftalık 3 kazanma şansı, günde bir kere Çark çevirme ile kullanılabilecek.

Aşağıda bağlantısını verdiğimiz site üzerinden kampanyaya katılabilirsiniz. 

Huawei geçen yıl müşterilerine gönderdiği mesaj ile 90 günlük ek garanti hizmeti sağlamıştı. 

Huawei yeni yıl kampanyasına nasıl katılabilirim? 

Huawei tarafından düzenlenen kampanyaya katılabilmek için gerekli olan rehberi sizler için buraya taşıdık. Aşağıdaki resimlerde yazan direktifleri tek tek yerine getirerek kampanyaya katılabilirsiniz. 

Huawei kampanyasının tanıtım filmi ise şöyle:

 

HUAWEI SMS VE WHATSAPP DOLANDIRICILIĞINA DİKKAT

Öte yandan Huawei adına SMS ve WhatsApp üzerinden gönderilen dolandırıcılık amaçlı mesajlara da dikkat etmeniz gerekiyor. Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte Huawei ve benzeri birçok ünlü markanın adını kullanarak SMS dolandırıcılığı yapan birçok çete türüyor. Bu tür çetelere karşı dikkatli olmak gerekiyor. Öncelikle mesajlarla gönderilen linklere dikkat edilmeli. Huawei'nin gerçek ve orijinal linki aşağıdaki gibidir. Bu link dışındaki hiçbir linki açmayın ve itibar etmeyiniz.

WhatsApp üzerinden gönderilen ve "Cep telefonu kazandınız" ya da "Bilmem ne kazandınız" şeklindeki tuzak mesajlara sakın kanmayın. Çünkü bu mesajlarla gönderilen linklerin tamamı dolandırıcılık amaçlı kullanılıyor. 

HUAWEI'NİN GERÇEK KAMPANYA BAĞLANTISI ŞÖYLE:

https://consumer.huawei.com/tr/campaign/appgalleryilehepkazan/  

 

Yorumlar

Ömer Özkan Bu akşam 221 lira dolandırıldım. Çoluk çocuğumun rızkını hangi çete hangi deyyus aldı ise heder olsun gençliği kurusun Rabbim yüzünü güldürmesin imamı varsa imanını alsın cennet yüzü görmesin. Çoluk çocuğundan hayır görmesin dünya da ve ahirette kahır içinde olsun. Mutlu olmasın kalbi kurusun ızdırap içinde gebersin inşallah
Teşekkürler! Dolandırıcı olduklarını biliyordum, bu haberi de görünce emin oldum, teşekkürler.