Wattpad nedir, nasıl kullanılır?

Wattpad nedir, nasıl kullanılır, Wattpad'in amacı ne gibi sorular son zamanlarda sıkça duyulmaya başladı. Peki nedir bu Wattpad, ne için ve nasıl kullanılır. İşte Wattpad hakkında merak ettikleriniz ve Wattpad hakkında ebeveynlere özel uyarılar...

Google Haberlere Abone ol
Wattpad nedir, nasıl kullanılır?

WATTPAD, internet üzerinden hikaye paylaşma platformudur. Wattpad dünya genelinde kullanılan ve özellikle gençler arasında popüler olan bir hikaye, şiir ve yazı paylaşma ve arayıp bulma platformudur. Wattpad ile yazdığınız içerikleri paylaşabilir, diğer insaların yazdıkları ve paylaştıkları hikaye ve yazıları okuyabilirsiniz. Ücretsiz üyelik isteyen Wattpad genç yazarların ilgi odağı oldu.

Wattpad nedir?

Wattpad, okur yazar olan insanların buluştuğu, iletişim kurduğu, yazı ve hikayelerini yayınlayıp yoruma açtığı ücretsiz bir uygulamadır. Paylaştığınız yazılara eleştiriler alabilir, üzerinde tartışabilir ve beğeniler alabilirsiniz.

Wattpad nasıl kullanılır?

Facebook hesabı ile giriş yapabilidiğiniz hikaye paylaşma ve okuma uygulmasına, facebook hesabınız yoksa e-mail onayı ve aktivasyonu ile ücretsiz üyelik yapmanız mümkün. Aradığınız kitabı arama butonu ile arayıp okumanız mümkün. Okuduğunuz hikayeyi yorumlayabilir ayrıca oylayabilirsiniz.

Wattpad hangi ülkelerde kullanılıyor?

Wattpad'in en yaygın olarak kullanıldığı ülke Amerika Birleşik Devletleri. Bunu sırası ile Hindistan, Filipinler ve Türkiye izliyor. Wattpad'in popüler olarak kullanılmasındaki en büyük sebep kitabı basılmamış olan yetenekli yazarların kendilerini tanıtıp yazılarını paylaşmaları. Wattpad aracılığı ile kendilerini ve yazılarını tanıtma imkanı bulan kişiler, rüştlerini ispat edip kitaplarını çeşitli yayınevleri ile anlaşarak yayınlatma imkanı bulabiliyor. Çeşitli yayınevleri ile anlaşıp kitaplarını bastırma imkanı bulan birçok Wattpad yazarı mevcut. 

Wattpad'in sunmuş olduğu imkan ile kendilerini tanıtma ve kitaplarını bastırma imkanı bulan bazı yazarlardan Türkiye'de popüler olanlar da oldu. Örneğin, Öznur Yıldırım ve Büşra Yılmaz yeteneklerini sergileyip kitaplarını bastırarak popüler olan isimlerden. 

Wattpad tehlikeleri?

Wattpad'in yararlarının yanısıra tehlikeleri de mevcut. Wattpad kontrol edilmeyen, şiddet, uyuşturucu bağımlılığı, cinsellik gibi olumsuz içerikleriyle 10-18 yaş arasındaki çocuk ve gençler için büyük tehlike saçıyor. Ebeveynlerin bu uygulamayı kulanan küçük yaştaki çocuklar için dikkat etmesi gerekiyor. Wattpad'in saçtığı tehlikelerin neler olabileceği hakkında 'Ebeveynlere 'wattpad' uyarısı' yazımızı okumanızı öneriyoruz.

Wattpad Giriş Ekranı

Yorumlar