VPN kullanmak yasal mı? VPN nasıl kullanılır, nasıl açılır?

VPN nasıl açılır, kurulur, yüklenir? VPN ile internete nasıl giriş bağlanılır? VPN ile internete bağlanalım derken, bilgisiyarı, hatta ev internetini virüslü hale getirmek var. Bu nedenle VPN kullanımında son derece dikkatli olmak gerekir. Bu makalemizde sizlere güvenil VPN yollarını anlatacağız.

Google Haberlere Abone ol
VPN kullanmak yasal mı? VPN nasıl kullanılı?

VPN nasıl açılır, kurulur, yüklenir? VPN ile internete nasıl giriş bağlanılır? İnternete kendi evindeki bilgisayardan değil de başka bir ülkeden ya da şehirdeki sanal sunucular üzerirnden girmek isteyen insanların kullandığı yöntem genellikle VPN kullanmaktır. VPN ile bulunulan ülkede yasaklı ya da banlı bulunan sitelere girmek mümkündür. Ancak VPN kullanımı son derece riskli bir yöntemdir. Çünkü, internet üzerinden bu hizmeti verdiğini savunarak kullanıcıları tuzağa düşüren çok sayıda korsan var. Bu korsanların ağına düşmek ise kimsenin isteyeceği bir şey değil. Bunun için öncelikle VPN kullanmak isteyenlerin dikkatli olması, güvenilir yolları denemesi gerekiyor. Makalemizde sizlere VPN nedir, nasıl kullanılır, vpn üzerinden internete nasıl bağlantı kurulur, güvenilir vpn ağlarını anlatacağız.

VPN NASIL AÇILIR, KURULUR, YÜKLENİR? VPN İLE İNTERNETE NASIL GİRİŞ BAĞLANILIR?

Öncelikle VPN nedir sorusuna cevap verelim. VPN kelimesi İngilizce Virtual Private Network yani Türkçesi Sanal Özel Ağ. Basit ve yalın bir dille anlatırsak, VPN, kendi evindeki ya da iş yerindeki bilgisayarı kullanmadan, başka bir ülkeden, başka birilerine ait bilgisayarı ve interneti kullanarak herhangi bir siteye giriş yapmak demektir. Yani Google sitesine Türkiye'den girmek istemiyor da Hollanda'dan girmek istiyorsanız bunun için VPN kullanmanız gerekiyor. Bunun internet literatüründeki ismi ise "sanal ağ" demektir.

HANGİ VPN UYGULAMALARINI KULLANMAK GEREKİR?

İnternet üzerinden birçok VPN uygulaması bulunuyor. Ancak benim burada sizlere önermek istediğim ve dünya genelinde en yaygın olarak kullanılan birkaç uygulama var. 

Bunlardan birisi OpenVPN'dir. OpenVPN tarayıcılar üzerinden eklenti olarak kurulabiliyor. Kurulumu çok basittir. Tarayıcınızın "Eklenti" kısmına giderek "Kur" dedikten sonra OPen VPN kurulmuş olur.

Bir diğeri ise IPsec VPN uygulamasıdır. Bu uygulama da tarayıcılara eklenti şeklinde kurulabiliyor. 

Yine bilgisayarınızı biraz kasabilir ancak buradan önermek istediğim güvenilir bir başka uygulama daha var. ZenMate uygulaması. Bu uygulama da yine kullandığınızı tarayıcıların eklenti kısmından rahatlıkla eklenebilir.

Google Crhome kullananlar için rahatlıkla kurup anında "aktif-pasif" hale getirebilecekleri DotVPN uygulamasını da tavsiye edebilirim. Bu uygulamanın da diğerleri gibi hem ücretli hem ücretsiz versiyonları var. Ücretsiz versiyonunun kullanmak gayet basit. Tarayıcınızdan Google Chrome Mağazası'na girdikten sonra DotVPN yazıyorsunuz, sonra karşısındaki "kur" butonuna basıyorsunuz. Hepsi bu kadar.

CEP TELEFONLARI İÇİN VPN UYGULAMASI

Cep Telefonları için de yine aynı markaların Google Play ve AppStore mağazalarındaki uygulamalarını indirerek kurabilirsiniz.

VPN, bütün yasakları kaldırır ve rahat bir şekilde Skype, VoIP, televizyon kanalları, Hulu, Netfix, BBC iPlayer gibi videoları izleyebilmeyi sağlar. Ayrıca GizlenVPZ, PPTP ve L2TP/Ipsec protokollerini desteklemektedir.

VPN KULLANMAK YASAL MI?

VPN kullanılarak yasak sitelere girilmesi başınıza dert açabilir. Ancak VPN ile yasal sitelere giriş yapmakta herhangi bir sorun yok.


 

Yorumlar

cemal aga selamun aleyküm bir sorum olucakdı Okulun internetine bağlandık arkadaşlarla ama kullanmıyor bunu vpn ile bağlanıp düzeltebiliyormuşuz herhangi bir vpn bilen var mı yada yardımcı olabilecek herhangi biri