Verimlilik Proje Ödülleri başvuruları tamamlandı

Proje bazında toplam 472 başvuru alınırken, kamu kurumlarınca gerçekleştirilen başvuru sayısında 93 projeyle rekor kırıldı

Google Haberlere Abone ol
Verimlilik Proje Ödülleri başvuruları tamamlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Verimlilik Proje Ödülleri (VPÖ) kapsamında bu yıl proje bazında toplam 472 başvuru yapıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 2014 yılından bu yana düzenlenen ödül programıyla, verimlilik bilincinin ülke çapında yaygınlaştırılması hedefleniyor.

VPÖ'ye, mikro, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler ile kamu kurum ve kuruluşları son 1 yılda tamamladıkları verimlilik projeleriyle katılıyor.

Bu yıl 55 ilden müracaatın geldiği yarışmaya proje bazında toplam 472 başvuru yapıldı. En çok proje başvurusu alınan kent İstanbul oldu.

VPÖ 2022'ye başvuruların yüzde 51'i büyük ölçekli işletmeler, yüzde 20'si kamu kurumları, yüzde 12'si orta büyüklükteki işletmeler ve yüzde 17'si mikro ve küçük işletmelerce gerçekleştirildi.

- Kamudan rekor başvuru

Yarışmaya kamu kurumları tarafından yapılan başvuru sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 110 arttı ve 93 projeyle rekor kırılarak en yüksek proje başvuru sayısına ulaşıldı.

Kamu kurumlarından yapılan başvurularda 13 kurumdan 21 projeyle Ankara ilk sırada yer aldı. Bu ili 16 projeyle İstanbul izledi.

VPÖ 2022'ye başvurusu yapılan projelerin, "Verimlilik Proje Ödülleri Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" uyarınca Proje Yürütme Kurulu tarafından ön değerlendirmesi yapılacak, projeler bağımsız değerlendiricilerce puanlanacak.

Ödül almaya hak kazanan projeler, yıl sonunda düzenlenmesi planlanan törenle kamuoyuna duyurulacak.

Yarışma yönetmeliğinde bu yıl yapılan değişiklikle dereceye giren işletmelere çeşitli ödüllerin yanı sıra "Verimlilik Ödüllü İşletme Belgesi" verilecek.

Yorumlar