Vergi borcunu peşin ödeyenlere yüzde 90 indirim

Yapılandırma kapsamında vergi borçlarını ödemek isteyenlere yüzde 90'a varan indirim yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Vergi borcunu peşin ödeyenlere yüzde 90 indirim

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çıkarılan yeniden yapılandırma kapsamında vergi cezalarını ödemek isteyenlere yüzde 90'a varan indirimler uygulanıyor. 

Trafik cezası ve vergi cezalarını ödemek isteyenler, yapılandırdıkları borçlarının hepsini tek kalemde ödemeleri halinde yüzde 90'a varan bir indirim hakkı kazanıyor. 

Maliye Bakanlığı'nın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde: 

7256 sayılı Kanundan yararlanabilmek için yapılandırılan borçlarınıza ilişkin İLK İKİ TAKSİTİN SÜRESİNDE ÖDENMESİ şarttır.

Yapılandırılan alacak tutarının tamamının ilk taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde herhangi bir katsayı alınmayacak ve idari para cezası borcunuzun aslından %25 İNDİRİM ile varsa bu borcunuza ilişkin fer’i alacaklar yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanan tutar üzerinden ayrıca %90 İNDİRİM yapılacaktır. 

Yapılandırılan alacağın ilk taksitinin süresinde ödenmesi şartıyla, kalan taksit tutarlarının tamamının ikinci taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde herhangi bir katsayı alınmayacak ve idari para cezası borcunuzun aslından %12,5 İNDİRİM ile varsa bu borcunuza ilişkin fer'i alacaklar yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanan tutar üzerinden %50 İNDİRİM yapılacaktır. 

Bu Kanuna göre ödenmesi gereken taksitlerin ilk ikisi süresinde ödenmek koşuluyla, kalan taksitlerden bir takvim yılında 2 veya daha az taksitin, süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının son taksiti izleyen ayın sonuna kadar, gecikilen her ay ve kesri için 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci maddesine göre belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi mümkündür. Ancak, ilk iki taksitin süresinde tam ödenmemesi ya da bir takvim yılında 2 taksitten daha fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde ise Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek ve ödenen tutar kadar Kanundan yararlanılacaktır. 

Taksit ödemelerinizi vergi dairelerinin yanı sıra vergi tahsil yetkisi verilen bankalara ve PTT şubelerine de yapabilirsiniz. Ödemeler sırasında bu belgenin ibraz edilmesi veya vergi türü kodunun belirtilmesi işlemlerinizi kolaylaştıracaktır. Taksitlerinizi Başkanlığımız internet sitesinden (www.gib.gov.tr) anlaşmalı bankaların banka kartını veya kredi kartını kullanmak, banka hesabından havale yapmak ve yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartları kullanmak suretiyle ödemeniz mümkün bulunmaktadır.

Taksitlerin ödeme süresinin son gününün resmi tatile rastlaması halinde izleyen ilk iş günü ödeme yapılabilecektir.

 

Yorumlar