Vergi yapılandırması hangi borçları kapsayacak?

Vergi yapılandırması hangi borçlar için geçerli. Yapılandırma hangi borçları kapsayacak? Bir çok vergi borcu olan vatandaşı ilgilendiren detaylar haberimizde.

Google Haberlere Abone ol
Vergi yapılandırması hangi borçları kapsayacak?

Vergi borcu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren 2020 vergi affı hangi borçları kapsayacak? Af kimler için geçerli olacak? İşte 2020 vergi affı ile ilgili detaylar...

2020 Vergi Affı Resmi Gazetede yayınlandı. Peki buna göre, vergi affı kimleri, hangi borçları kapsayacak?

Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları için yapılandırma geldi.

VERGİ YAPILANDIRMASI KİMLERİ KAPSAYACAK?

Geçtiğimiz günlerde meclis gündeminde kabul edilen vergi affı Resmi Gazete'de yayınlandı. 2020 vergi affına göre vergi borçları 18 aya kadar taksitlendirilebilecek.

Taksitler 2 ayda bir ödenecek. Toplamda borç ödeme süresi 36 ay oalcak.

Vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları; trafik, seçim, nüfus para cezaları; Karayolu Taşıma Kanunu'na göre kesilen para cezaları, kara yollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları gibi tüm idari para cezaları vergi yapılandırma kapsamında olacak.

2020 VERGİ YAPILANDIRMASI BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2020 vergi yapılandırılma başvuruları kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte başlayacak. Yapılandırmadan yararlanabilmek için vergi dairesine başvuru yapmak gerekiyor. Başvurular 31 Aralık 2020’ye kadar devam edecek.

VERGİ YAPILANDIRMASI HANGİ TARİHLERİ KAPSIYOR?

Yapılandırma kapsamına 31 Ağustos 2020'den önceki borçlar girecek. 

Yorumlar