Venezuela'nın kaymak tabakası tencere tavalarla sokaklarda

Venezuela'nın zengin ve elit kesiminden oluşan muhalefeti tencere ve tavalarla sokaklara döküldü. Muhalefetin en büyük destekçisi ise ABD olduğu biliniyor.

Google Haberlere Abone ol
Venezuela'nın kaymak tabakası tencere tavalarla sokaklarda

Venezuela'nın zenginliklerini ABD ve Avrupalı şirketlere peşkeş çekmediği için zengin dünyanın bir numaralı düşmanı haline gelen Chavez ve ardından Maduro yönetimine karşı ülkenin kaymak tabakası da sokaklara dökülerek düşmanlığını sürdürüyor. Ülkenin zengin tabakasından oluşan muhalefet kesimi tencere ve tavalarla sokaklara dökülmüş durumda.

Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun meşruiyetini kabul etmeyen ve ordunun müdahalesini isteyen muhalefet, kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido liderliğinde bugün sokağa çıktı.

Guaido yanlıları, başkent Caracas'ın Sucre, Baruta, Libertador ve Chacao semtlerinden hareket ederek El Marques'de toplandı.

Ülkede, haftalardır geniş çaplı elektrik ve su kesintileri yaşanıyor. Guaido, cuma akşamı toplu gösteriler için çağrı yapmıştı.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro da kendi taraftarlarına, "emperyalizme karşı" eylem çağrısında bulunmuştu.

El Nacional gazetesinin haberine göre, Maracaibo kentinde polis ve iktidar karşıtı gösteriler arasında çıkan çatışmada, 30 gösterici yaralandı.

Muhalif lider Guaido, "Özgürlük Operasyonu"nun, Maduro'yu istifaya sürükleyecek gösterilerinin başlangıcı olduğunu söyledi.

Yorumlar