Venezuela, Kolombiya ile ilişkileri kesti

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Kolombiya ile ilişkileri kesme kararı aldıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Venezuela, Kolombiya ile ilişkileri kesti

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Kolombiya ile diplomatik ve siyasi ilişkileri kestiklerini açıklayarak ülkesinin bağımsızlığını gerekirse canı pahasına savunacağını söyledi. Maduro, başkent Caracas'ta düzenlenen gösteride destekçilerine seslendi. Sosyalist partisinin rengi olan kırmızı gömlekler giymiş binlerce kişinin karşısına dans ederek ve Venezuela bayrağı sallayarak çıkan Maduro, uzun süre alkışlandı. 

Kendisine yönelik girişimlere dikkati çeken Maduro, "asla teslim olmayacağını" ve "ülkesinin bağımsızlığını gerekirse canı pahasına savunacağını" söyledi. Hiçbir şeyden korkmadığını kaydeden Maduro, kendini geçici başkan ilan Juan Guaido'yu ise "Venezuela'yı sömürgeleştirmek isteyen ABD'nin kuklası" olarak tanımladı. 

Muhalefete verdiği destekle bilinen komşu Kolombiya'yı da eleştiren Maduro, bu ülkeyle diplomatik ve siyasi ilişkileri kestiklerini açıkladı. 

"Faşist Kolombiya hükümetinin saldırganlıklarına daha fazla tahammül edemem, bu yüzden Kolombiya ile her türlü ilişkinin kesilmesi kararını aldım." diyen Maduro, bu ülkenin diplomatlarına Venezuela'yı terk etmeleri için 24 saat verdi. 

Muhalifler de gösteri düzenledi 

Başkent Caracas'ta bir gösteri de muhalifler tarafından düzenlendi. Bir hava üssü yakınlarında gerçekleştirilen gösteride, ülkeye "insani yardım" girişine izin vermesi için orduya çağrı yapıldı. 

Her iki gösteriye binlerce kişi katılırken herhangi bir arbede yaşanmadı. 

Yorumlar