Vatandaşa 'troll' diyen CHP'li İmamoğlu ve Ongun hakkında suç duyurusu

İETT otobüslerinin sefer sayılarının düşürülmesi nedeniyle araçlarda oluşan yoğunluk tartışmalara neden olmuştu. CHP'li İBB yöneticileri durumu kabullenmeden önce vatandaşları, "trol"lükle suçlamıştı.

Google Haberlere Abone ol
Vatandaşa 'trol' diyen CHP'lilere suç duyurusu

Beylikdüzü Belediyesi Eski AK Parti Grup Başkanvekili Mücahit Birinci; otobüste yolcu fazlalığını gösteren fotoğrafı paylaştığı gerekçesiyle kendisine ve otobüse binen vatandaşlara hakaret eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mücahit Birinci; suç duyurusunda koronavirüs salgını sırasında toplu taşıma sefer sayılarını yüzde 50 oranında azaltan, tramvay vagonlarını da 8'den 4'e indiren Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun'un toplum sağlığını tehlikeye attığı gerekçesiyle cezalandırılmasını istedi.

Beylikdüzü Belediyesi Eski AK Parti Grup Başkanvekili Mücahit Birinci; 29 Mart Pazar günü görev yapan 146 No'lu Boğazköy-Bakırköy hattında çalışan otobüste yolcu fazlalığını gösteren fotoğrafı paylaştığı gerekçesiyle kendisine ve otobüse binen yolculara hakaret eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

 İMAMOĞLU, ONGUN VE SAYMAZ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Mücahit Birinci; fotoğrafı çeken vatandaşı "tescilli trol", otobüse binen vatandaşların tamamını "parayla tutulmuş troller" olarak gösteren ve şahsını hedef alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun ve Hürriyet Gazetesi eski muhabiri İsmail Saymaz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

"İMAMOĞLU VE ONGUN, OTOBÜS SEFERLERİNİ AZALTARAK TOPLUM SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATTI"

Mücahit Birinci; koronavirüs salgınına toplu taşıma sefer sayıları yüzde 50 oranında azaltan, tramvay vagonları da 8'den 4'e indiren Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun'un toplum sağlığını tehlikeye attığı gerekçesiyle cezalandırılmasını istedi.

HAKARET, İFTİRA, HALKI KİN VE NEFRETE SEVK ETME SUÇU

Mücahit Birinci suç duyurusunda; sosyal-görsel medya yolu ile kişilik haklarının ağır surette ihlal, hakaret, iftira, halkı kin, nefret, öfke ve düşmanlığa sevk etme, toplum sağlığını tehlikeye atma ve halkı aşağılama suçunu işlediği iddia edilen Ekrem İmamoğlu, Murat Ongun ve İsmail Saymaz'ın cezalandırılmasını talep etti.
Suç duyurusunda; suça iştirak eden diğer gerçek ve tüzel kişi yayın organlarının genel yayın yönetmenlerinin de cezalandırılmasını istedi.

BİRİNCİ: "EKREM İMAMOĞLU 5 SENE İÇİNDE SİYASETİN İÇİNDE BULUNMUŞ OLDUK"

Mücahit Birinci; suç duyurusunda, 2012 tarihinden bu yana siyasetin içerisinde olduğunu, 2014-2019 tarihleri arasında Beylikdüzü Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekilliği ve grup sözcülüğünü 5 yıl boyunca ifa ettiğini, hali hazırda avukatlık mesleği ile iştigal ettiğini belirterek, "İşbu vazife boyunca, şu an İBB'yi idare eden zat olan Ekrem İmamoğlu ile, 5 sene boyunca o Beylikdüzü Belediye Başkanı ve tarafım da Belediye meclis üyesi ve grup sözcüsü olarak siyasetin içinde bulunmuş idik" ifadelerini kullandı.

"COVİD-19 VİRÜSÜ SEBEBİYLE MİLLETİMİZ CİDDİ TEHDİT ALTINDA..."

Mücahit Birinci; suç duyurusunda; ülkemiz ve dünyada bir salgın haline gelmiş ve toplum sağlığını çok ciddi bir şekilde tehdit eden COVİD-19 virüsü sebebiyle, milletimizin ciddi bir tehdidin altında olduğu hatırlatılarak, şöyle denildi:

"Bu tehdit ile ilgili, devletimizin yetkili kurumları, gerekli tedbirleri almak suretiyle, ülkemizin ve aziz milletimizin, tehdidi en az zararla atlatması için büyük çaba sarf etmektedirler. Bunun yanı sıra, İllerimizde de Valiliklerimiz mesele ile ilgili, azami çaba ve ihtimamı, virüsün ülkemizde görülmeye başladığı ilk günden bu yana, en üst seviyede almaktadırlar."

"SEFER SAYILARI YÜZDE 50 ORANINDA AZALTILMIŞ"

"Buna rağmen, maalesef, yine kamuoyunca malum olduğu üzere, ki İBB'yi idare eden zatın, kamuoyuna yansıyan gerek beyanları gerek sosyal medyada yayınlanan paylaşımları neticesi sabittir, İstanbul'da, toplu taşıma sefer sayıları %50 oranında azaltılmış, ayrıca tramvay vagonları da 8'den 4'e indirilmiştir. Bu husus toplu taşımayı kullanan vatandaşlarımızın da malumudur."

 

Yorumlar