İmamoğlu önce inkar etti, sonra da kabul ederek teşekkür etti

İstanbul'da hastane yolu inşaatını durdurarak büyük bir skandala imza atan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cüneyt Özdemir'e yaptığı açıklamalarda hastane yolu inşaatını iptal etmediğini, zaten 2017 yılında iptal edildiğini savunmuştu. Hükümet devreye girince ise önce itiraf etti sonra teşekkür etti.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu önce inkar etti, sonra teşekkür

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yolu inşaatını, göreve geldikten sonra durdurarak büyük bir skandala imza aten İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hükümet devreye girerek yolu yapmaya karar verince ilginç bir şekilde ortaya çıkarak teşekkür açıklamasında bulundu. Daha dört gün önce Cüneyt Özdemir'e açıklamalarda bulunurken, hastane yolu inşaatının 2017 yılında iptal edildiğini ileri süren İmamoğlu, ihalesi 2017 yılında yapılan inşaatın nasıl aynı yıl iptal edilebileceği sorusuna kaçamak cevap vermişti. İmamoğlu, hükümet devreye girerek yolu yapmaya karar verince de ekranlara çıkarak, yol inşaatını bütçeleri yetmediği için iptal ettiklerini itiraf etti üstüne bir de teşekkür etti.

Daha önce "Kaynak yok, bölge kaldıramaz" şeklindeki bahanelerle hayati önemdeki hastane yolunun inşaatını iptal eden İmamoğlu, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin çevre bağlantı yollarını bu ay içerisinde yapacağını duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına teşekkür etti.

İBB'den yapılan açıklamaya göre İmamoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid -19) salgınının yaşandığı günlerde daha çok yatak oluşturmanın önemli olduğunu vurguladı.

Sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, "Öncelikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'mıza, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yolunun eksik kalan kısmını yapma kararı aldığı için teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi yarım kalan yolun yapılması konusunda, göreve geldikten kısa süre sonra girişimlere başladık. 25 Kasım 2019 günü saat 18: 00'de Sayın Valimiz, ben, Genel Sekreter'imiz ve ilgili genel sekreter yardımcımız Valilikte bu konunun çözümü için görüşmeler gerçekleştirdik. Kaynak yetersizliği nedeniyle sürece, İBB'nin devam etmesi zordu" ifadelerini kullandı.

HANİ 2017'DE DURDURULMUŞTU?

Ekrem İmamoğlu'nun yol yapımını kendi elleriyle iptal ettiğini itiraf ettiği bu açkılaması herkesi şaşırtırken; aynı İmamoğlu daha iki gün önce Cüneyt Özdemir'e yaptığı açıklamalarda inşaatı kendisinin durdurmadığını, zaten 2017'de durdurulduğunu ileri sürmüştü. İddiaları yalanlanınca da, "Ben anlamam" demişti.

Oysa yol inşaatının ihalesi 2017 yılında yapılmış ve sonrasında inşaatına başlanmıştı. 

"HÜKÜMET YAPTI, RANT SAĞLAR DİYE İPTAL ETMİŞTİ"

Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İmamoğlu'nun yolu iptal etmesiyle ilgili şunları söylemişti:

İmamoğlu'nun derdi İstanbul değil. Sadece devlete değil İBB'ye de ciddi gelirler sağlayacak bir projeye ihanet projesi demesi farklı niyetleri olduğunu gösteriyor. Günden güne değişen söylemleri de başkalarının verdiği fikirlerle konuşan bir belediye başkanı olduğunu gösteriyor. 

İstanbul için çok önemli olan tüm ülkemizde hükümetimizin yaptığı şehir hastaneleri var. Dünyanın gıpta ile baktığı sağlık hizmeti veren projemiz var. Sağlık bakanımız bundan bir ay önce bana dedi ki ‘Haziran ayında Başakşehir’de yaptığımız hastaneyi açacağız. Ama bu hastaneye ulaşacak olan metro ve karayolu altyapısı durduruldu.’

Dünyanın en son teknolojisiyle, donanımıyla konforuyla İstanbullulara hizmet verecek olan ve haziranda açılması planlanan bu hastanenin, ulaşım yolu ihalesi daha önceki yönetim tarafından yapılmış ve son aşamaya gelmiş olan metro istasyonunu özellikle durduruyor. Bu metro istasyonu hastanenin içerisinde.

İstanbullular tüm semtlerden gelip bu hastaneye ulaşımı sağlayan metro sistemini özellikle durdurdu ki hastane açılmasın diye. Böyle bir belediye başkanı yönetimi olabilir mi?

‘Bunu hükümet yaptı, rant sağlar’ diye bu projeyi durduruyor. Buradan tüm İstanbullulara tüm ülkenin insanına ben bunu şikayet ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyu duyunca ‘Biz İstanbulluları bu tür yöneticilere mi bırakacağız’ dedi. Gereği neyse devlet olarak hükümet olarak biz yapacağız.

Yorumlar