Vahe Kılıçarslan kimdir, nerelidir, kaç yaşında, babası, eşi kim, dini, hangi dine mensup, evlatlığı, boyu?

Vahe Kılıçarslan kimdir, nerelidir, kaç yaşında, boyu, kilosu, eşi kim? Vahe Kılıçarslan'ın eşi seyirci tarafından merak ediliyor. Vahe Kılıçarslan kimdir, nereli, boy kaç, eşi kim? Cansız Manken olarak ün yapan Vahe Kılıçarslan hakkında merak edilen bilgiler ve detaylar haberimizde.

Google Haberlere Abone ol
Vahe Kılıçarslan kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Vahe Kılıçarslan kimdir, nerelidir, kaç yaşında, babası, eşi kim, dini, hangi dine mensup, evlatlığı, boyu? Show TV'de Vahe ile Evdeki Mutluluk isimli programı sunan eski model ve sunucu Vahe Kılıçarslan'ın kim olduğu, eşinin kim olduğu kiminle evli olduğu merek ediliyor. 18 yılda 4 bin evin yenilenmesine vesile olan Vahe, bu alandaki hizmetleri nedeniyle büyük övgüler alıyor, takdir ediliyor. Televizyon ekranlarından yayınlanan Vahe ile Evdeki Mutluluk programının formatının tamamen kendisine ait olduğunu belirten Vahe, bu işi yapmaktan keyif aldığını söylüyor. Programı izleyen seyirciler, Vahe Kılıçarslan'ın özel hayatı başta olmak üzere eşinin kim olduğunu öğrenmek istiyor. Vahe Kılıçarslan kimdir, nerelidir, kaç yaşında, babası, eşi kim, dini, hangi dine mensup, evlatlığı, boyu?

İşte Vahe Kılıçarslan biyografisi: 

Vahe Kılıçdarslan 1966 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. 

Gerçek soyadı "Papaza"'dır.

Eski bir manken olan Vahe Kılıçarslan Ermeni kökenli Türk vatandaşıdır.

İlk ve ortaokul eğitimini İstanbul'da yapan isim Marmara Üniversitesi'nde Spor Akademisi’ne girdi fakat sonrasında okulu bıraktı.

Farklı meslekler ile uğraşan ismin ilk büyük girişimi, askerlik arkadaşı ile birlikte İstanbul Aksaray ve Çağlayan ilçelerinde tavuk toptancılığı yapmak oldu. Daha sonraları Feriköy ve Kasımpaşa halk pazarlarında perakende olarak tavuk satışı yapan Vahe Kılıçarslan; 1994 yılından sonra ortaklığı bırakarak yalnız başına bu işi yapmaya devam etti.

PROFESYONEL MANKENLİK DİPLOMASI VAR

Ticaret hayatını devam ettirmek isteyen isim 1989 yılında annesinin yoğun ısrarı ile mankenliğe girerek LCC'den profesyonel mankenlik diploması aldı. Diplomanın ardından Neşe Erberk Ajans ile anlaşan Vahe; 1995 yılında Best Model Of Türkiye yarışmasında ve 2000 yılında Magazin Gazeteciler Derneği tarafından en iyi manken ünvanına layık görüldü. 1997 yılında Rusya'da Turkcell Fuarı’nda bir defilede gösteri yapan Vahe Kılıçarslan; bir saati aşkın süre hareketsiz kalınca ünlü mankenin adı cansız mankene çıktı.

Vahe Kılıçarslan
Vahe Kılıçarslan

 

DÜNYA REKORU SAHİBİ

Bu yeteneği ile ön plana çıkan isim 5 saat 26 dakika daha hiç hareket etmeden durarak dünya rekorunu kırdı. Adı magazin basınında sıklıkla yer almaya başlayan isim bu dönemde farklı film projelerinde boy gösterdi. 2000 yılında Hülya Avşar ile birlikte "Bugün benim doğum günüm" adlı oyunda yer aldı.

Vahe Kılıçarslan aynı dönemlerde yaşadığı hayatı "Gözlük" adını verdiği kitabında 38 şiir ile paylaştı. Vahe Kılıçarslan daha sonra "Vahe ile Dekodizayn" adlı televizyon programını sunarak adından sıklıkla bahsettirdi ve izleyenler tarafından büyük beğeni kazandı.

13 yıl boyunca sunduğu programda 81 ilde 750 dar gelirli ailenin evini ücretsiz yenileyen Vahe Kılıçarslan halen Star ekranlarında yayınlanan "Vahe ile Evdeki Mutluluk" programının yapımını ve sunculuğunu üstleniyor.

VAHE EVLİ Mİ, EŞİ KİM?

Vahe Kılıçarslan, 1989 yılında tanıştığı Mannik Kılıçarslan ile 1991 yılında evlendi.

Audrin Marta Melisa (d.1994) ve Talya (d.1997), iki kızı vardır.

FİLMDE ROL ALACAK

Öte yandan yıllardır ekranlarda şehir şehir dolaşarak yardıma muhtaç kişilerin evlerinin bakımını yaptıran ve cansız manken olarak tanınan Vahe Kılıçarslan, kariyerinde ilk kez başka bir projede yer alacak. 53 yaşındaki ünlü sunucu, İsmail Baki'nin başrolünü üstlendiği bir sinema filminde rol alacak.

18 YILDA 4 BİN EVİ YENİLEDİ

Vahe Kılıçarslan, 18 yıldır yardıma muhtaç ailelerin evlerini baştan aşağı yeniliyor. 4 bini aşkın evi ‘Vahe ile Evdeki Mutluluk’ programıyla sıfırdan yaratan Kılıçarslan, evleri yenilemekle kalmayıp, ailedeki hasta kişinin tedavisine de ön ayak oluyor. Uzun zamandır dekorasyonun içinde olan ve büyük şirketlere danışmanlık yapan Vahe Kılıçarslan ile samimi röportaj gerçekleştirdik.

-Uzun süredir şehir şehir gezerek evleri yeniliyorsunuz. Böyle bir program yapmak nasıl bir duygu?

Programa 1999 yılında start verdik. O günden bu yana her hafta farklı bir şehre gidiyoruz. Biz ilin ilk önce yöresel lezzetlerini ve kültürel tarihi zenginliklerini tanıtıyoruz. Ardından aynı şehirde dar gelirli bir ailenin evini baştan aşağı yenileyip dekore ediyoruz. 3 formatın bir arada olduğu dünya televizyonlarındaki tek program... 18 yılda 4 bini aşkın ihtiyaç sahibi evi yeniledik ve o evin içindeki hasta insanların tedavisine yardım olduk. Onun için çok huzurluyum. 

- Bu talihlileri neye göre seçiyorsunuz?

Bu talihli aileleri bize gelen mailler veya her hafta gittiğimiz illerin valilikleri, belediye başkanları ve yardım derneklerinin ortak çalışmaları içerisinde seçiyoruz. İlk şart ihtiyaç sahibi ve çalışmayan olacak. Özellikle hastanelerin onkoloji servislerinde yatan hastaların evlerini tercih edip onlara da bu suretle moral vermiş oluyoruz.

- Bir evin tadilatı maksimum ne kadar sürüyor?

Bir evin tadilatı 6 gün sürüyor. Çünkü komple baştan aşağı yenileyip, dekore ediyoruz. 

- Gitmediğiniz bir şehir kaldı mı?

81 şehrin hepsine gittik. Zaten başta dediğim gibi programın formatı her hafta farklı bir şehir...

- Diğer bu tarz programlardan farkınız ne?

İlk bu formatı ben çıkardım. Zaman zaman bu formatı deniyorlar ve mutlu oluyorum. Çünkü insanlar mutlu oluyor. Yalnızca bizim gibi komple ev yapan yok. Ayrıca şehri tanıtan… Kısacası bizim format çok değişik ve meşakkatli...

- Uzun süredir dekorasyonla iç içesiniz. Kendi evinizde de çok sık bu tarzdeğişiklikler yapar mısınız?

Dekorasyonunun tüm detaylarının içindeyim. Sektördeki büyük firmaların Ar-Ge toplantılarına katılıp periyodik zamanlar içerisinde danışmanlık yapıyorum. Dile kolay 18 yıldır dekorasyonun içindeyim. Firmalar ilk çıkardıkları ürünleri benimle paylaşıyor ve birlikte fikir jimnastiği yapıyoruz. 

-Sizi en çok etkileyen çekim hangisi oldu?

Yüzlerce anım var. Geçen hafta yaşadığım bir olayı anlatayım. Eskişehir’de 3 yetim torununa bakan 77 yaşındaki meşaketli babaannenin evini komple yeniledik. Finalde tam 1 saat hepimiz hüngür hüngür ağladık. Finali seyretmeye gelen her insan ağladı. Bir de Sakarya Kocaali İlçesi’nde şehit Sabahattin Ataman’ın evini yeniledik. Yine finalde çok ağladık. 2008’de lösemi hastalığına yakalanan bir kardeşimize gerekli doneri bularak tedavi ettirdik. Şimdi o kardeşimiz Konyaspor’un alt yapısında futbol oynuyor. Daha böyle yüzlerce anımız var.

- Sizin adınızı bir de caddeye verdiler. Nasıl bir duygu? 

Evet! Adıyaman’da bir ev yeniliyorduk. Belediye başkanı geldi ve dedi ki; buralara kadar gelip burada ihtiyacı olan bir aileye el uzattın. Evlerini yeniliyorsun. Biz de senin ismini Adıyaman’da ölümsüzleştiriyoruz. Meclis üyelerini topladım. Burada bir caddenin ismine Vahe Kılıçarslan Caddesi ismini veriyoruz. İnanılmaz  mutluluk vericiydi. 

- İlerleyen dönemlerde yeni projeleriniz olacak mı? 

Birçok yeni projem var. Zaten bu programı yaparken ‘Vahe’nin Sofrası’, ‘Atölye Vahe’, ‘Dört Çarpı Dört’, ‘Haydi Bastır’ ve daha birçok program projesi yaptık. Çalışmalara da devam ediyoruz. Bu programın dışında Ramazan’da bir yemek projem var. Her şeyin hayırlısı diyelim. 


 

Yorumlar

ali koçak Vahe bey merhabalar sizi sürekli olarak takip ediyorum ben 2017 yılında büyük bir iş kazası geçirdim sağ kolum koptu tekrar büyük bir amaliyat ile dikildi ama kolum çalışmıyor Ankara Beypazarı ilçesinde ikamet ediyorum sizden ricam evimin eksikleri için rahatsız ediyorum yardımcı olursanız sevinirim tel.0544 341.62.91 Ali koçak