UTESAV Başkanı: Şehit ve gazilerimize minnettarız

Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Develioğlu, "Rütbelerin en güzeline sahip şehit ve gazilerimize minnettarız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
UTESAV Başkanı: Şehit ve gazilerimize minnettarız

Sonhaberler | Haber Merkezi

Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Develioğlu Gaziler Günü ile ilgili bir açıklama yaptı.

Develioğlu açıklamasında şunları kaydetti: “İnsanlığın barış ve huzurunu temin etmek, yüce dinimizin temel ilkelerindendir. Zira İslâm kelimesinin bir anlamı da barıştır. Barış, adında bayraklaştırarak insanlığa kucak açan bir dinin mensuplarıyız. Dinimiz, savaşı ancak vatanın ve milletin mukadderatına yönelmiş tehlikelere karşı mukaddes bir vazife sayar.

‘Hazır ol cenke, ister isen sulh-u salah’ sözü bu gerçeğin ifadesidir. ‘Vatan sevgisi, imandandır.’

Savaşta ölenler şehit, dö­nenler ise gazidir. Millet olarak bizim için şehitlik ve gazilik çok önemlidir, rütbelerin en yükseği, en değerlisidir. Müslüman Türk Milletinde vatan sevgisi, onun engin imanının bir yansımasıdır.

Tarihimiz gururlandığımız, her zaman övün­düğümüz kahramanlık destanları ve zaferlerle doludur. Bu zaferler bize şehitlerimizin ve gazilerimizin hediyesidir. Vatan, millet, devlet ve bir karış toprak için gözlerini kırpmadan canlarını vermiş, kanlarını akıtmışlardır.

Savaşlarda destanlar yazarak tari­he altın harflerle geçmiş vatan evlatlarının ve milletimizin Gaziler gününü kutlarken Şehit ve gazilerimizin hatıraları gönlümüzde en yüce yerdedir.
Rütbelerin en güzeline sahip şehit ve gazilerimize minnettarız.”

Yorumlar