Ukrayna'ya ait 4 savaş uçağı düşürüldü

Rusya, Ukrayna'ya ait 4 savaş uçağını düşürdüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna'ya ait 4 savaş uçağı düşürüldü

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki çatışma bölgelerinde gerçekleştirdikleri operasyonlara ilişkin bir açıklama yaptı. Bakanlık, Zaporijya ve Dnipropetrovsk bölgelerinde Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait 3 Su-27 ve 1 Su-24 savaş uçağını vurduklarını duyurdu.

HMELNİTSKİ VE KİROVOGRAD BÖLGELERİNDEKİ OPERASYONLAR

Rus ordusunun operasyonel-taktik havacılık, insansız hava araçları (İHA), füze ve topçu birlikleri tarafından Ukrayna'nın Hmelnitski bölgesinde bulunan Starokonstantinov Askeri Hava Üssü'nde Norveç üretimi "NASAMS" ve Fransa üretimi "Crotale-NG" hava savunma füze sistemlerinin vurulduğu bildirildi. Ayrıca, Kirovograd bölgesindeki Kanatovo ve Dnipro askeri hava üslerinde Ukrayna ordusuna ait havacılık ekipmanları, uçuş navigasyon sistemleri ve havacılık mühimmatının imha edildiği kaydedildi.

UKRAYNA'YA AİT SAVAŞ UÇAKLARININ DÜŞÜRÜLMESİ

Rus hava savunma sistemlerinin, Zaporijya bölgesindeki Odarovka ve Şirokoyoe yerleşim birimleri ile Dnipropetrovsk bölgesindeki Grigorovka yerleşim birimi yakınlarında Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait 3 Su-27 ve 1 Su-24 savaş uçağını vurduğu belirtildi.

Aynı açıklamada, Ukrayna'ya ait 49 İHA'nın da düşürüldüğü ifade edildi. Bu gelişmeler, bölgedeki askeri hareketliliğin ve çatışmaların devam ettiğini gösteriyor.

Yorumlar