Uçak biletinizi sosyal medyadan asla paylaşmayın

Uzmanlardan, uçak biletlerinin sosyal medya üzerinden paylaşılmasının tehlikeli sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarı.

Google Haberlere Abone ol
Uçak biletinizi sosyal medyadan asla paylaşmayın
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Güvenlik uzmanı Steve Hui sosyal medya üzerinden asla uçak biletlerinin görüntülerinin paylaşılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Sosyal medya üzerinden uçak biletlerinin bilinçsizce paylaşıldığına değinen Steve Hui uçak biletlerinin üzerindeki QR kodlarının yolcunun tüm kişisel bilgilerini ve uçuş bilgilerini barındırdığını söyledi ve bu konuda insanları uyardı.



Tahmininizden daha çok bilgiyi barındırıyor

Biletin üzerindeki barkodun sanıldığından çok daha fazla bilgi barındırdığına dikkat çeken Hui, bu bilgileri ele geçiren art niyetli kişilerin uçuşlarınızı bile iptal edebileceğini söyledi.

Bu bilgilere ulaşmak neden bu kadar kolay?

Biletin üzerindeki kodlar sayesinde adınız, bilet numaranız, referans kodunuz, rezervasyon tarihiniz ve hatta adresinize dahi ulaşılması mümkün.



Avustralyada bir yolcunun  QR kod bilgisinin girildikten sonra dökülen tüm kişisel bilgileri yer alıyor. Referans kodu ve isim bilgilerini girdikten sonra tüm rezervasyon bilgilerinede ulaşmak mümkün. 



Tüm bunların yanı sıra , koltuk numaralarınıza bile ulaşılması işten değil.

Hangi kredi kartını kullandığınız bile görülebileceği gibi uçuş saatinizi, koltuk numaranızın bile değiştirilmesi mümkün hatta uçuşunuz iptal bile edilebilir.



Dahada kötüsü


Bu örnekte bir başka sosyal medya görüntüsü. Buzlanan alan sosyal medyada gayet açık bir şekilde yayınlanmıştı. Barkodun sadece uçuş görevlileri tarafından okunduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Resim üzerinden barkod okuyabilen o kadar çok program var ki. Bu barkodun okutulması durumunda yukarıda bahsettiğimiz tüm bilgilere dahada kolay yolla ulaşılabiliyor.



Tüm bu yöntemlerle ulaşılan kimlik bilgileriniz kötü amaçlı kişiler tarafından çeşitli amaçlarla kullanılabilir. Bunun için sosyal medya üzerinden asla bilet görüntülerinizi paylaşmamalısınız. İlla paylaşmak istersenizde barkod ve QR Kod kısımlarını örtmenizi yada buzlandırmanızı öneririz.

 

Yorumlar