Üç kişiyi öldüren kaplana müebbet hapis cezası

Hindistan'da şu ana kadar 3 kişinin ölümüne neden olan kaplan yargılandığı mahkemede müebbet hapse mahkum edildi.

Google Haberlere Abone ol
Üç kişiyi öldüren kaplana müebbet hapis cezası

Hindistan'da şu ana kadar tespit edildiği kadarıyla 3 kişinin ölümünden sorumlu tutulan kaplan müebbet hapse mahkum edildi.

İddiaya göre Ağustos ve Aralık 2018 tarihleri arasında, Maharaştra eyaletine bağlı Chandrapur'dan Madya Pradeş eyaletindeki Palaspani'ye kadar olan 510 kilometrelik yolu kat eden kaplan, yeni bölge arayışı esnasında 3 kişiyi öldürdü.

Times of India'nın (TOI) haberine göre, Kanha Ulusal Parkı'ndaki kaplan, cumartesi günü uyuşturularak Madya Pradeş eyaletinin merkezi Bhopal'deki Van Vihal Ulusal Parkı ve Hayvanat Bahçesi'ne götürüldü.

2018'de yakalanan kaplana daha önce birden fazla kez doğada yaşama şansı tanındığını ancak kaplanın insan yerleşimlerinin bulunduğu alanlara gelmeyi sürdürdüğünü belirten yetkililer, Ulusal Kaplan Koruma Otoritesi'nin yönergelerine uyumlu olarak "insan hayatı için tehlikeli" olarak sınıflandırılan kaplanın yaşamının geri kalanını tek başına kafeste geçirebileceğini söyledi.

Van Vihar Direktörü Kamlika Mohanta, TOI'ye yaptığı açıklamada  "Kaplanın alışması ve yatıştırılması biraz zaman alacak. Davranışlarını gözlemleyeceğiz. Şimdilik tek başına kafeste kalacak. Merkezi Hayvanat Bahçesi Otoritesi kaplanın teşhir edilip edilmeyeceğine ya da tellerle sınırlanan safari alanına salınıp salınmamasına karar verecek" ifadelerini kullandı.

Yorumlar