Türkven kimin, Türkven'in sahibi kimdir?

Türkven ismi Medical Park Hastanelerinde yaşanan hastaya eziyet skandalından sonra kamuoyu tarafından merakla araştırılan bir isim oldu. Peki, Türkven kimin, Türkven'in sahibi kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Türkven kimin, Türkven'in sahibi kimdir?

Türkven kimin, Türkven'in sahibi kimdir, nerelidir, yerli mi yabancı bir şirket mi soruları bu aralar merakla soruluyor. Daha doğrusu Tokat'ta Medical Park Hastanesinde yaşanan "hastaya eziyet" görüntülerinin ortaya çıkması ve akabinde şirketin yatırımcıları arasında Türkven'in olduğunun ortaya çıkmasıyla merak edilir oldu. Peki, Türkven kimin, Türkven'in sahibi kimdir?

TÜRKVEN KİMİN, TÜRKVEN'İN SAHİBİ KİMDİR?

Türkven bir yatırımcı fonudur. Türkiye'de birçok şirkete yatırım desteğinde bulunduğu gibi Medical Park Hastaneler grubuna da bir dönem yatırım yaptığı bilinen bir şirkettir. Şirketin gündem olmasının nedeni ise Tokat'taki Medical Park Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde bir hastaya hemşireler tarafından eziyet edilmesi oldu. Ortaya çıkan skandal görüntülerde, kadın ve erkek hemşireler, ameliyattan yeni çıkmış baygın hastaya olmadık eziyetlerde bulunuyor. Görüntüler kamuoyunda infial yaratırken, başta hastanenin bağlı bulunduğu şirket olmak üzere birçok yönden soruşturma başlatıldı. Sağlık Bakanlığı da konuyla ilgili müfettişler görevlendirdi.

Türkven Türkiye'nin ilk bağımsız girişim sermeyasi şirketidir. Şirketin görevi desteğe ihtiyacı olan büyük şirketlere yatırım yaparak büyümelerini sağlamaktır. Şirketin kuruluşunda Dünya Bankası, Alman ve Hollanda Kalkınma Bankaları gibi hissedarlar var. 

Şirketin şu ana kadar yatırım yaptığı Türk markaları arasında MNG Kargo, Flo, Koton, Migros da bulunuyor. 

Aynı şekilde Medical Park ve Liv Hospital hastaneleri de yine şirketin yatırım yaptığı markalardır. 

Yatırım fonunu kurmak için 450 yatırımcıya gittiklerini anlatan kuruculardan Seymur Tarı, görüşmeleri "Bu yatırımcılardan 40’ı tenezzül edip konuştu. 5 yatırımcıyla başladık işe." şeklinde kuruluş süreçlerini anlatmıştı. 

İlk kuruluş sermayesini veren yatırımcının Dünya Bankası olduğunu belirten Tarı, 10 milyon dolarlık kaynağı, kendilerine ayarlanan 10 dakikalık görüşmeyle elde edebildiklerini aktardı.

Dünya Bankası’nın Uluslararası Yatırım Şirketi (International Finance Corporation/IFC)’nin Bölge Başkanı Khosrow Zamani’nin aracılık ettiği görüşmenin detaylarını veren Tarı, “Yıl 2000 ve resmen sürünüyoruz. Aslen İranlı olan Zamani’ye gidip destek istedik. O da bize büyük bir iyilik yapacağını söyledi. ‘Havalimanında size 10 dakika ayarlayacağım. 10 dakikanız var. IFC’nin Dünya Başkanı Peter Woicke bir yerden geliyor ve Kazakistan’a uçuyor. 10 dakikada derdinizi anlattın, dedi. Atatürk Havalimanı’nda sabahın saat altısında Woicke ile buluştuk.” şeklinde konuştu. 

Türkven kimin, Türkven'in sahibi kimdir?
Türkven yönetiminde yer alan isimler

 

O zaman daha anlaştıkları bir şirket falan olmadığını belirten Tarı, şu bilgileri verdi: “Ortada mal falan da yok, hayal satıyoruz. Woicke bizi beğendi ve ‘Bu çocuklara destek olalım.’ dedi ve bir şart koştu. Sermayenin 4’te birini ve azami 10 milyon dolar vereceklerini söyledi. Beş yatırımcıyla başladık diğer yatırımcılarımız Alman Kalkınma Bankası, Hollanda Kalkınma Bankası ve Yunanistan’dan bir kuruluş.”

 

Yorumlar