Medical Park kimin, sahibi Muharrem Usta kimdir, nerelidir? (Medical Park Hastaneleri)

Medical Park Hastaneleri'nin kimin olduğuna yönelik soruları uzun yıllardır soruluyor; ancak en son kamuoyuna yansıyan skandalla birlikte yeniden sorgulanmaya başlandı. Peki, Medical Park Hastaneleri kimin, sahibi kimdir? Emine Erdoğan ile ilgili iddialar doğru mu?

Google Haberlere Abone ol
Medical Park kimin, sahibi kimdir?

Medical Park kimin, sahibi kimdir, gerçekten de Emine Erdoğan'ın hastane ile bir ilgisi var mı soruları uzun zamandır merakla soruluyordu. En son hastanenin Tokat şubesinde yaşanan skandalla birlikte bu sorular yeniden gündeme geldi ve tekrar sorulmaya başlandı. Evet, Medical Park Hastaneleri kimin, sahibi kimdir? Medical Park Hastanelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile bir ilgisi var mı, neden böyle iddialar ortaya atıldı sorularının cevaplarını sizler için derledik. 

MEDİCAL PARK KİMİN?

Medical Park Hastaneleri, Tokat'ta yaşanan hastaya eziyet görüntüleri sonrasında bir anda sağlık camiasının en çok konuşulan hastaneleri arasında yer aldı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde yoğun bakım hemşirelerinin ağır bir hastaya eziyet ettiği görülüyor. Hastaye eziyet eden hemşirelerin kamera görüntülerinin ortaya çıkmasıyla aile hastane hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

Medical Park Hastaneleri kimin, sahibi kimdir
Medical Park Hastaneleri

 

Öte yandan görüntülerin basına yansıması sonrasında hastane yönetiminden de bir açıklama geldi. Hastane yönetiminden yapılan açıklamada, şirketin yönetim kurulu başkanı Muharrem Usta'nın talimatıyla hastanenin genel müdürünün görevden alındığı, sorumluların tespitiyle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. 

Medical Park Hastaneleri'nin şu anda Yönetim Kurulu Başkanı olan Muharrem Usta, aynı zamanda hastanelerin kurucusu ve sahibidir. 

Muharrem Usta, Medical Park Hastaneleri'ni 1993 yılında kurdu. 2005 yılında ise hükümete yakınlığıyla bilinen Ethem Sancak ile ortak oldu. 

EMİNE ERDOĞAN İDDİALARI

Aslen Siirtli olan Ethem Sancak'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın hemşehrisi olması ortaya hastanelere Emine Erdoğan'ın da ortak olduğu dedikularının çıkmasına neden oldu. 

Emine Erdoğan iddialarıyla ilgili olarak 2011 yılında açıklamalarda bulunan Muharrem Usta, iddiaları kesin bir dille yalanlarken çıkan dedikodulardan da rahatsız olmadıklarını söylemişti: 

“Açık söyleyeyim Emine Erdoğan’ın bu hastanelere ortak olduğu efsanesinin bize faydası mı var zararı mı var bilmiyorum. Kim nasıl biliyorsa öyle bilsin, ne düşünüyorsa öyle düşünsün diyoruz. Başbakan Erdoğan’ı da eşini de çok fazla tanımam. Yakın görüşen biri değilim. Yılda bir kez kendisini ya görürüm ya görmem.”

Medical Park Hastaneleri, Ethem Sancak ile ortaklıktan önce sadece istanbul'da iki şubesiyle hizmet veriyordu. Ortaklıktan sonra ise Türkiye genelinde yeni şubeler açmaya başladı ve kısa süre içerisinde özel sağlık sektörünün önde gelen kuruluşları arasına girdi. 

Medical Park Hastaneleri kimin, sahibi kimdir
Medical Park Hastaneleri sahibi Muharrem Usta

 

Usta, büyümeleriyle ilgili olarak, “2005’te sadece 2 hastanem vardı. Biri Fatih’te diğeri Gaziosmanpaşa’da. Ethem Sancak bu işe girmek istiyordu. Biraraya geldik. Hedefimiz 3 yıl içinde en büyüklerden biri olmaktı. Kafamda farklı bir model vardı. Gayrimenkulün kime ait olduğunun bir önemi yok. Bunu dikkate alarak hastane yatırımlarımızı kiralık binalarda gerçekleştirdik. Bir hastane yatırımının yüzde 65’den fazlası gayrimenküle gider. Gayrimenkulü almayıp kiralayarak 1 yerine 3 hastane açabilme imkanını yakaladık.” demişti. 

Usta, Ethem Sancak ile yüzde 50-50 ortaklık ile kurduğu hastaneler grubuna daha sonra Carlyle Grubu’nun ortak olduğunu, hızlı büyümenin bu ortaklıkla daha da hızlandığını vurgulayarak şöyle demişti:  “Ben ve ortağım yüzde 20’şer hissemizi Carlyle Grubu’na sattık. (Yazarın notu: Rakam açıklanmadı ancak yüzde 40 için 110 milyon dolar ödendiğini duymuştum.) Üçlü yapımızla nakit gücümüzü artırdık. Paranın büyük bölümünü cebimize koymayıp hastanenin içinde bıraktık. Bankalar nezdinde kredibilitemiz daha da arttı. Sihirimiz burada. Gayrimenkuller de bizim olsun deseydik, bu kadar hızlı büyüyemezdik.”

MEDİCAL PARK'IN SAHİBİ MUHARREM USTA KİMDİR?

Medical Park Hastanesi ve İstinye Üniversitesi'nin sahibi Muharrem Usta, 1965 yılında Trabzon'da dünyaya geldi.

Usta, 1989 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

Medical Park Hastaneleri kimin, sahibi kimdir?
Medical Park Hastaneleri Sahibi Muharrem Usta

 

1992 yılında Kulak Burun Boğaz uzmanı oldu.

1993 yılında hastane yöneticiliği alanına yöneldi.

1993 yılında Türkiye'nin en büyük hastaneler zinciri Medical Park'ın temellerini attı.

Medical Park Hastaneler Grubu ve Liv Hospital Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Usta, uzun süre Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanlığı yaptı.

Aynı zaman da İstanbul Ticaret Odası Sağlık Komsiyonu üyeliği de bulunan Muharrem Usta, sağlıkta yaptığı yatırımların yanı sıra spora ve sporcuya verdiği desteklerle de tanınıyor.

Muharrem Usta evli ve üç çocuk babasıdır.

6 Aralık 2015 tarihinde yapılan seçimlerde kullanılan yaklaşık 7150 oyun 3062'ini alarak Trabzonspor'un 16. başkanı seçildi.

MEDİCAL PARK HASTANESİ RESMİ AÇIKLAMASI

Medical Park Hastanesi'nden söz konusu skandalla ilgili yapılan açıklamanın tam metni şöyle: 

"Tokat şubemizde yaşanan ve kurumumuzca kabul edilemez görülen üzücü olayla ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Muharrem Usta, konudan haberdar olduğunda olayı araştırmak için derhal bir inceleme heyeti kurmuştur. Heyetin ilk incelemesinin ardından savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş ve Sağlık Bakanlığı’na gerekli bildirimler yapılmıştır. Ayrıca sürecin sağlıklı yürümesi adına hastane genel müdürü görevden alınarak yerine vekâleten atama yapılmıştır. Şu an hukuki süreç devam etmektedir.

Kurumumuzun ve Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Muharrem Usta’nın bizzat konunun takipçisi olduğunu ve olmaya devam edeceğini kamuoyunun bilgisine sunarız."

TOKAT VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada, Tokat'ta hizmet veren özel hastanede yaşanan ve ulusal basında yer alan "Hemşireler felçli hastanın ağzını ve boğazını böyle sıktı" başlıklı haber üzerine açıklamaya gerek görüldüğü belirtildi.

Hasta M.A'nın bu yılın temmuz ayında yaşadığı rahatsızlıklardan dolayı özel hastaneye başvurduğu aktarılan açıklamada, hastanın tedavisinin bir bölümünün genel yoğun bakım ünitesinde sürdürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Hastanın 9 Temmuz'da yoğun bakımda tedavisi devam ederken, uygulanan ilaçlardan dolayı ajite halde burnuna takılı solunum cihazını çıkartmaya çalıştığı, bu sırada hemşirelerden birisinin yanına gelerek hastanın elini hızlı şekilde iterek engel olduğu, sonrasında el bileğinden yatağa bağlamak suretiyle elini sabitlediği tespit edilmiştir. Sonrasında başka bir hemşire daha olaya müdahil olmuştur. Bu harekete tepki vermesi üzerine eylemine son veren hemşire, sonrasında hastanın yanından uzaklaşmıştır. Süreç sonunda hastamızın tedavisine devam edilmiş, şifahen taburcu edilmiştir. Olayın İl Sağlık Müdürlüğüne bildirildiği andan itibaren soruşturma açılıp bir başhekim yardımcısı ve yoğun bakım uzmanı görevlendirilmiştir. Soruşturma tarihinde ilgili hemşirenin iş akdine son verilmiş, diğer hemşireye de hastane tarafından kınama cezası verilmiştir. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü Hukuk Birimi tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur."


 

Yorumlar