Türkiye'nin konuştuğu taksiciden kahreden haber

İzmir'de soğuktan üşümemesi için taksisine aldığı kişi tarafından sırtından vurulan taksici yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin konuştuğu taksiciden kahreden haber

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, bir yolcu tarafından silahlı saldırıya uğrayan taksici Oğuz Erge (44), ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaşanan bu üzücü olayla ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Olay, geçtiğimiz gece İzmir'in Gaziemir ilçesinde meydana geldi. Yolcu olarak araca binen bir kişi tarafından ateşli silahla vurulan taksici Oğuz Erge, olay yerine hızla ulaşan 112 ambulansıyla ilk müdahalenin ardından Gaziemir Devlet Hastanesi'ne, daha sonra ise Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledilerek acil operasyona alındı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

SAĞLIK BAKANI KOCA AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, olayın derin üzüntüye yol açtığını belirtti ve "Dün gece İzmir Gaziemir’de, taşıdığı yolcu tarafından ateşli silahla vurulan taksi şoförü, tedavi altında olduğu hastanede hayatını kaybetti. Yaralı şoför 112 ambulansla olay yerinden alınıp Gaziemir Devlet Hastanesi'ne nakledilmiş, ilk müdahale sonrası Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde acil operasyon geçirmişti. Kamuoyuna yayılan video kaydı iyiliğe vahşetle mukabele edilebilmesi açısından büyük üzüntüye yol açacak nitelikte. Failin hak ettiği cezayı çekeceğinden kuşkumuz yok. Merhuma Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

KAMERA KAYITLARI VE OLAY ANI

Olaya ilişkin araç içi kamera kayıtlarında, Erge'nin şüpheli D.A'ya karşı iyi niyetli ve yardımsever tutumunu gösteren anlar yer alıyor. Erge, soğuk bir hava koşulunda insanları yolda bırakmamanın önemini vurgularken, şüpheli ise araca binmesine rağmen taksicinin bu iyi niyetini vahşi bir saldırıyla karşılık veriyor. Görüntülerde, şüphelinin saldırı sonrası yaralı şoförü iterek araçta para aradığı ve soğukkanlılıkla olay yerinden ayrıldığı anlar da yer alıyor.

Yorumlar