Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni detaylar

Bir kişinin ölümü sonrasında oğlunu alıp ABD'ye kaçıran Eylem Tok ve oğlunun iade süreci konuşulurken, kaza sonrası yaşananlara dair yeni görüntüler ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni detaylar

İstanbul, Eyüpsultan ilçesinde meydana gelen ve bir kişinin ölümüne neden olan trafik kazasının ardından, kazaya karışan 17 yaşındaki T.C. ve arkadaşlarının, olay yerine ambulans çağırmak yerine küfürlü bir video çekip sosyal medyada paylaşmaya çalıştıkları ortaya çıktı. Kaza, 1 Mart günü saat 23.50 sıralarında yaşanırken, T.C.'nin annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçırıldığı belirlendi.

Kaza sonrasında Eylem Tok ve oğlu T.C. hakkında büyük bir tepki oluşturan yeni bir gelişme yaşandı. T.C. ve arkadaşlarının, kazanın hemen ardından çekip TikTok'ta paylaşmak üzere hazırladıkları video, kamuoyunda büyük bir infial yarattı.

Kaza, T.C.'nin yönetimindeki aracın, Eyüpsultan'da yol kenarında park halinde bulunan ATV tipi araçlara çarpması sonucu gerçekleşti. Kazada, Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti ve birden fazla kişi yaralandı. T.C., olayın ardından annesi tarafından yurtdışına kaçırıldı.

ADALET BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapılan açıklamada, kazayla ilgili soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü belirtildi. T.C. ve annesi Eylem Tok hakkında tutuklama kararı çıkarıldığı, ancak şüphelilerin Mısır üzerinden ABD'ye kaçtıkları tespit edildi. Türkiye, şüphelilerin iadesi için hem Mısır hem de ABD'yle temas kurduğunu ve sürecin titizlikle takip edildiğini açıkladı.

ULUSLARARASI İADE SÜRECİ

Şüphelilerin iadesi için başlatılan süreçte, Mısır ve ABD yetkili makamlarıyla yapılan görüşmeler sonucu, kırmızı bülten talebi iletilmiştir. Adalet Bakanlığı, sürecin yakından takip edildiğini ve gerekli adımların atıldığını duyurdu.

Yorumlar