Türkiye'den yardım isteyen ABD'ye dev yardım

ABD Başkanı Donald Trump Cumhurbaşkanı ERdoğan'dan yardım talebinde bulunmuştu. İsteği karşılıksız kalmadı. Türkiye bu sabah dev yardım kargo uçağını ABD'ye yolladı. Yardım uçağı yola çıktı. İşte Milli Savunma Bakanlığı'ndan paylaşılan o görüntüler.

Türkiye'den yardım isteyen ABD'ye dev yardım - Sayfa 1

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden olan Amerika, Türkiye'den yardım istemişti. ABD'ye yardım taşıyan kargo uçağı bu sabah Ankara'dan yola çıktı.

Türkiye'den yardım isteyen ABD'ye dev yardım - Sayfa 2

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından ABD'ye gidecek olan yardım kolilerinin reimlerini paylaştı.  MSB'nin yaptığı paylaşımda, ABD'ye gidecek olan maske, siperlik, dezenfektan ve tıbbi malzemelerin uçağa yüklendiği anların fotoğrafları yer aldı. 

Türkiye'den yardım isteyen ABD'ye dev yardım - Sayfa 3

Paylaşıma, "Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın talimatlarıyla hazırlanan ve #COVID19 ile mücadelede kullanılacak olan tıbbi yardım malzemeleri, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait A400M tipi uçak ile ABD’ye ulaştırılacak." ifadeleri yer aldı.

Türkiye'den yardım isteyen ABD'ye dev yardım - Sayfa 4

Koronavirüsle mücadelede en başarılı ülkeler arasında yer alan Türkiye, maske,dezenfektan, solunum cihazı, siperlik ve tıbbi malzeme üretiminde ise dünyadaki rakiplerine fark attı. Üretim ile ülkenin ihtiyaçları fazlasıyla karşılanırken, 55 farklı ülkeye de askeri uçak gemileri ile yardım gönderildi. Yardım gönderilen ülkeler arasında son olarak küresel güç olarak nitelendirilen ABD eklendi.