Türkiye'den Twitter ve Facebook'a ilk uyarı cezası

Türkiye'de temsilcilik bulundurarak yasalara uygun yayın yapma çağrılarını dikkate almayan Twitter'a ilk uyarı olarak 10 milyon lira para cezası kesildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Twitter'a ilk uyarı cezası kesildi

Türkiye'de yayın yapan ancak Türk yasalarını umursamayan Twitter ve Facebook gibi sosyal medya organlarına yönelik çıkarılan yasa kapsamında ilk uyarı cezası kesildi. Ülkede temsilcilik açmaları ve muhatap bulundurmaları istenen siteler gerekli adımları belirlenen süre içinde atmadı. Hükümet de bunun karşılığında ilk uyarı cezasını kesti.

Yasal sürenin sona ermesinin ardından temsilci bildiriminde bulunmayan başta Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube ve TikTok olmak üzere sosyal ağ sağlayıcılarına 10'ar milyon lira ceza kesildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada yasal sürenin sona ermesinin ardından temsilci bildiriminde bulunmayan sosyal medya platformlarına 10'ar milyon lira ceza kesildiğini duyurdu.

Başta Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube ve TikTok olmak üzere sosyal ağ sağlayıcılarına 10'ar milyon lira ceza kesildi.

Bu cezanın tebliğinden itibaren 30 gün içinde de yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde sosyal ağ sağlayıcıya, bu defa 30 milyon lira idari para cezası kesilecek.

Yükümlülüğe uymamakta ısrar eden sosyal ağ sağlayıcının internet trafiği bant genişliği yüzde 90 daraltılacak.

Yorumlar