Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı 47 oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18 koronavirüs vakasının yanında yeni vakalar olduğunu söyledi. Yeni koronavirüs vaka sayısı 47 oldu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı 47 oldu

Türkiye'de koronavirüs vakalarına yenileri eklendi. Bugün sabah saatlerinde vaka sayısı 18 olarak açıklanmıştı. Akşam saatlerinde bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, yeni vakalar olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından güncel duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, "Şu anda pozitif çıkan yeni vakalarımız var ancak henüz analiz edilmekte olan numunelerimiz mevcut." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, koronavirüsle alakalı laboratuvar sayısını 16'ya çıkaracaklarını, hızlı sonuç veren kiti bütün illere vereceklerini bildirdi. 

Koca, yarın 08.00 itibarıyla İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne uçuşların yasaklanacağını aktardı.

Bakan Koca, koronavirüs nedeniyle şu ana kadar herhangi bir can kaybı olmadığını belirterek, "Bu, olmayacağı anlamına gelmez. Çünkü solunum sıkıntısı olan hastalarımız var." diye konuştu. 

VAKA SAYISI 47'YE YÜKSELDİ

Bakan Koca daha sonra yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım.

DÜNYADA SON DURUM

Dünya genelinde şu ana kadar 179 bin 755 kişide koronavirüs tespiti yapıldı. Bu vakaların 7 bin 70'i hayatını kaybederken; 78 bin 287'si ise kurtarıldı. En çok ölüm vakasının yaşandığı Çin'de ölü sayısı 3 bin 213 kişi ölürken; İtalya'da ise 2 bin 158 kişi hayatını kaybetti. İran'da 853, İspanya'da 335, Fransa'da 127 kişi şu ana kadar hayatını kaybetti.

Yorumlar

abuzer Allah yar ve yardımcınız olsun. Bu milleti korusun doğru yoldan ayırmasın tüm kullari için en hayirlisini versin .AMIN