Türkiye'nin en entelektüel bilgi yarışması

Türkiye'nin en entelektüel bilgi yarışması TRT 1'de yayınlanıyor. 3'te 3 Tarih isimli yarışmada hemen hemen her bölümde yeni bir tarihi bilinç oluşturuluyor

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin en entelektüel bilgi yarışması

Türkiye'de televizyon ekranlarının gereksiz programlarla meşgul edilmesinden duyulan memnuniyetsizlik sık sık dillendirilir.

Özellikle aile hayatını çürütmeye, toplumsal çürümeyi arttırmaya, ahlak düzeyini sıfıra indirmeye yönelik dizilerin kol gezmesinden duyulan rahatsızlıkların üst düzeye çıktığı bir dönemde TRT 1 muhteşem bir yapımla ortaya çıktı.

Hem bilgi, medeniyet, tarih ve hem de zamanı değerlendirme açısından muhteşem bir yapım olarak değerlendirilen bu programın adı 3'te 3 Tarih. 3'te 3 Tarih yayınlandığı günden itibaren seyircilerin, tarih severlerin, geçmişe duyarları insanların yakından takip ettiği bir program oldu.

Diriliş Ertuğrul dizisiyle kariyerinin zirvesinde olan Engin Altan Düzyatan'ın sunumu ve Prof. Dr. Tufan Gündüz hocanın kendine has üslubuyla danışmanlığında sürdürülen 3'te 2 Tarih, her geçen daha da ne kadar kıymetli bir program olduğunu ortaya koyuyor.

Özellikle, sorulan soruların bilinçli bir şekilde seçilerek, hemen hemen her soruda bir tarih dersi verilen programın yarışmacıları da son derece kaliteli insanlar arasından seçiliyor.

Öğretim görevlisi, doktor, öğretmen, sanatçı, öğrenci ve bazen de sıradan vatandaşın katıldığı progamda sorulan sorular bazen medyanın gündemine bomba gibi düşüyor.

Örneğin Atatürk'ün kaç kardeşi olduğu şu ana kadar hiçbir resmi tarih kitabında söz edilmemişti. 

Ancak 3'te 3 Tarih yarışmasında bu sorunun sorulmasından sonra kendini Atatürkçü olarak niteleyen birçok insan bir anda şoke olup, "Atatürk'ün Makbule'den başka kardeşi de mi varmış?" şeklinde şaşkınlıklarını gizleyemediler.

TRT 1'de hala devam eden 3'te 3 Tarih en son 14 ve 15. Bölümleri ile hayranlarının karşısına çıktı.

3'te 3 Tarih yarışması yayınlandığı ilk zamanlarda perşembe günleri 20.00'de ekranlara geliyordu; ancak sonradan salı gününe alındı.

Program gününün sık sık değiştirilmesi ise yarışmanın hayranları tarafından tepkiyle karşılanıyor.

TRT yönetiminin programın gününü sık sık değiştirmelerine bir anlam veremeyen seyirciler, yine de yarışmayı seyretmekten vazgeçmiyor.

Yorumlar