Türkiye Kart uygulaması yaygınlaşıyor

Türkiye Kart kullananların sayısı her geçen artıyor. Son verilere göre kart kullanımı yüzde 50'ye ulaşmış durumda.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Kart uygulaması yaygınlaşıyor

PTT Genel Müdürü Gülten, PTT Pul Müzesi'nde düzenlenen bir etkinlikte, Türkiye Kart Projesi'nin detaylarını paylaştı. Gülten, şehirler arası toplu ulaşım kartlarının entegrasyon eksikliğine dikkat çekerek, bu sorunu çözmek amacıyla Türkiye Kart'ın geliştirildiğini belirtti. Vatandaşların her şehir ziyaretlerinde yeni bir toplu ulaşım kartı almak zorunda kalmasının ekonomiye zarar verdiğini ve kartların yurt dışından ithal edilmesinin maliyetli olduğunu vurguladı.

 Gülten, Türkiye Kart'ın mevcut toplu ulaşım kartlarıyla uyumlu bir şekilde çalışacağını ve Troy logolu kartların entegre şehirlerde geçerli olacağını açıkladı. Türkiye Kart'ın sadece bir toplu ulaşım kartı olmadığını, belediyelerin de kendi kartlarını çıkarmaya devam edeceğini ifade etti. Gülten, "Türkiye Kart'ın entegrasyon sürecinin yavaş yavaş tüm şehirlerde sağlandığını" belirterek, PTT'nin bu projeyi başarıyla hayata geçirdiğini dile getirdi.

FARKLI KULLANICI GRUPLARINA KOLAYLIK

Projenin özellikle askerler, öğretmenler ve engelli vatandaşlar gibi farklı kullanıcı gruplarına kolaylık sağlayacağını belirten Gülten, bu grupların her ilde yeni kart alma zorunluluğundan kurtulacağını aktardı. Konya'da kullanılan Türkiye Kart'ın Rize ve Kayseri'de de geçerli olacağını, böylece vatandaşların indirim tarifelerinden faydalanabileceğini ifade etti.

Gülten, belediyelerin Türkiye Kart projesinde önemli bir rol oynadığını, belediyelerin desteğiyle entegrasyon sürecinin bir yıl içinde tamamlanacağını belirtti. 2024 yılı sonuna kadar Türkiye'nin yarısından fazlasını kapsama hedefi olduğunu, sonraki yıl ise ülke genelinde yaygınlaştırılmasını öngördüklerini söyledi.

TEKNOLOJİK İNOVASYON

Gülten, Türkiye Kart'ın dünyada benzersiz bir teknoloji olduğunu, kredi kartlarına da Türkiye Kart özelliği eklenebileceğini belirtti. Ayrıca, karekod ve cep telefonu ödemelerini de destekleyen bir ekosistem oluşturduklarını ekledi.

 

Yorumlar