Türkiye İran sınırına sahra hastaneleri kuruyor

Türkiye, İran'dan gelen Türk vatandaşlarının virüs şüphesi taşıması ihtimaline karşılık sınır kapılarına sahra hastaneleri kuruyor. Burada şüpheli hastalara 14 günlük karantina uygulaması yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye İran sınırına sahra hastaneleri kuruyor

Dünyada hızla yayılan ve Türkiye'nin de komşularında ortaya çıkmaya başlayan Koronavirüsüne karşı yoğun şekilde tedbirler alınıyor. Alınan tedbirler arasında sınır kapılarına sahra hastanelerinin kurulması da bulunuyor. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Risk kapıya geldi, son derece önemli. Bundan sonraki süreçte bölgeye yayılımını her geçen gün görmüş oluyoruz. Irak'a, İsrail'e, benzer şekilde diğer ülkelere, Lübnan'a yayıldığını ve kaynak olarak Kum kenti olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bölgemizde her geçen gün artıyor bu yayılım. Bizim, tedbirlerimizi almamız, sınırdan içeri girişleri önlememiz gerekiyor" dedi. 

Bakan Koca İran'ın Kum ve Meşhed illerinden Türkiye'ye gelenleri mutlaka karantinaya aldıklarını söyledi. 

Bakan Koca açıklamasında "Bu süreçte biz özellikle sınır bölgesinde sahra hastaneleri de oluşturup, daha çok burada 14 günlerini tamamlama noktasında bir yaklaşım içindeyiz. (Sahra hastaneleri) Kum ve Meşhed geçmişi olanları 14 gün sınır ve sınıra yakın bölgede tutmak, ülke içine almamak yeni yaklaşımımız. (Vakalarının gizlendiği iddiası) Tedavi zincirini bir tarafa atıp, 'Sonucunuz negatif, eve gidebilirsiniz' mi denecek? Böyle bir şey olabilir mi? Vatandaşımız bu noktada çok rahat olsun"

İran'da 4 önemli sınır kapısı olduğuna işaret eden Koca, şöyle konuştu:

"Bizim bu süreçte gelen Türk vatandaşımızla ilgili sağlık kontrolünden geçiriyoruz. Kum kenti ve Meşhed öyküsü olanları mutlak karantinaya alıyoruz, dün itibariyle 28 kişi alındı. Bu süreçte ülkeye girişlerini mutlak önlemek istiyoruz. Dün geceden itibaren 00.00 itibariyle tamamen yasak kondu, hiç kimse alınmadı ve bu süreçte biz özellikle sınır bölgesinde sahra hastaneleri de oluşturup, daha çok burada 14 günlerini tamamlama noktasında bir yaklaşım içindeyiz. Eğer, Kum kenti ve benzeri yerden gelenler olur veya İran'dan Türk vatandaşımızın gelme durumu söz konusu olursa onu da gerektiğinde hastaneler tespit edildi, Doğu Beyazıt, Erzurum, Van gibi bu hastanelerde de karantinaya almayı, eğer yoğunluk olursa bu dönemde sahra hastanelerinin de sınırda sayılarını giderek artırarak, bunu dengelemek istiyoruz."

 

Yorumlar

Betül Hiç almasınlar içeri