Türkiye ile Mısır ilişkilerinde yeni döneme giriliyor

Türkiye ile Mısır arasındaki gergin ilişkinin normalleştirilmesi için yeni adımlar atılacağı belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ile Mısır ilişkilerinde yeni döneme giriliyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Mısırlı mevkidaşının Venezuela'da ayaküstü sohbet görüntüsünden sonra yeni gelişmeler de yaşanmaya başladı. İki ülke arasında uzun zamandır gergin olan ilişkilerin normalleşmesi için yeni adımlar atılacağı öğrenildi. 

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, Türkiye ve Mısır ilişkilerinin iyileştirilmesi için yeni adımların atılmasının gündemde olduğunu belirtti.

Sputnik'e konuşan Şanverdi, "Nasıl ki yakın bir tarihte Rusya'yla ilişkilerimiz yeniden tesis edildi ve her iki ülkenin halkları da bundan mesut olduysa inanıyorum ki şu anda da Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkiler yeniden düzelme trendine girdi. Şu anda da hem Türk halkında, hem Mısır halkında —ben Mısırlı kardeşlerimi de yakinen tanıdığım için söylüyorum- herkeste bir heyecan var. Bir an önce bu somut adımın atılmasını beklemektedirler" diye konuştu.

İKİ BAKAN AYAKÜSTÜ SOHBET ETMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile verdiği fotoğraf, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle iktidardan indirildiği 2013'ten bu yana gergin olan Mısır-Türkiye ilişkilerinde yaşanabilecek yumuşamanın bir işareti olarak yorumlandı.

Çavuşoğlu, haftasonu Venezüella'da düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Zirvesi'nde Mısırlı mevkidaşı Semih Şükrü ile ayaküstü bir görüşme gerçekleştirdi ve o konuşma sırasında çekilen bir fotoğraf, Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd tarafından Twiter'da paylaşıldı.

Yorumlar