Türkiye Giriş Formu PDF nasıl alınır, nereden indirilir, nasıl doldurulur?

Türkiye giriş formu PDF halinde arayana yurt dışından gelecek olan yolcular için gerekli bilgileri Sağlık Bakanlığı'ndan alarak buraya taşıdık. İşte Türkiye giriş formu hakkında merak edilen bilgiler ve nereden nasıl alınır bilgileri:

Türkiye Giriş Formu PDF nasıl alınır, nasıl doldurulur, yurt dışından Türkiye'ye gelmek isteyen yolcular için son dönemlerde en çok aranan konular arasında yer alıyor. Bilindiği gibi Covid-19 ile mücadele kapsamında Türkiye'ye girişlerde bazı bilgiler isteniyor. Bu bilgiler kapsamında gelen yolculara muamele ediliyor. Peki, Türkiye Giriş Formu PDF nereden nasıl alınıyor, nereden indiriliyor, nasıl dolduruluyor?

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan sistem kapsamında, yurtdışından Türkiye’ye gelen kişiler, kimlik ve seyahat bilgileri ile “Sağlık Bakanlığı'nın ilgili” adresinden ya da “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden, seyahatten önceki son 72 saat içinde bir form dolduruyor.

15 Mart’tan itibaren zorunlu hale gelen bu form ile hastalık ve hastalığın yayılma riskinin en aza indirilmesi amaçlanıyor. Bu bilgiler ile kişilerin ve kişilerin temas ettiklerinin ulaşılabilir olması amaçlanıyor, bu sebeple doldurulan bilgiler ve bilgilerin güncelliği çok önemli.

Web sitesi “register.health.gov.tr” veya “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden siteye girildiğinde, istenilen dil seçeneği seçilip işleme devam ediliyor.

Dil seçeneği yapıldığında doldurulması gereken form ekranı geliyor.

Kimlik ve seyahat bilgileri, son ziyaret edilen ülkeler gibi bilgileri doldurarak son aşamada HES Kodu, Form ve Karekod elde ediliyor.

 

Yorumlar

sevim zengin türkiyeye giris formu alamiyorum nasil indirebilirim
Sezgin levent Turkıye giriş formu
Cuma TURUNÇ Yurda girış formu nasıl alınır
Cuma turunç Türkiye ye giriş formu
Sebahattin şirin Hayat evr sığar