Türkiye, ABD'ye resti çekti

Bütün itirazlara rağmen YPG'yi silahlandıran ABD Ankara'nın sert tepkisine neden oldu. Türkiye, silahlandırmanın devam etmesi halinde Suriye'nin kuzeyine kapsamlı harekat düzenleyeceği restini çekti.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, ABD'ye resti çekti

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye ile ABD arasında henüz tam olarak açığa çıkmamış üstü örtülü kriz yaşanıyor. Krizin nedeni ise ABD'nin DEAŞ ile mücadele bahanesiyle terör örgütü YPG'yi doğrudan ağır silahlarla donatmaya karar vermesi. Türkiye'nin hafta boyunca ABD ile yürüttüğü temaslar da henüz bir sonuç vermezken, temaslarla ilgili detaylar da yavaş yavaş netleşmeye başladı. 

Gazeteci Mete Sohtaoğlu, Türkiye'nin ABD'ye, "YPG'yi silahlandırmaktan vazgeçmezseniz, Suriye'nin kuzeyinin tamamını kapsayacak bir operasyon düzenleyeceğiz" dediğini açıkladı. Sohtaoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarında, Türkiye'nin ABD'ye terör örgütü YPG'ye yapılacak ağır silah sevkiyatı kararından vazgeçilmemesi halinde Suriye'nin kuzeyine harekat düzenleyeceğini ilettiğini öne sürdü.

HAVA ÜSLERİ ABD'YE KAPATILACAK

Sohtaoğlu, Washington kaynaklarına dayandırdığı bilgide harekat süresince ABD'nin Türkiye'deki hava üslerinin uçuşlara kapatılacağını da belirtti.

Gazeteci Mete Sohtaoğlu paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı: Washington kaynakları: ABD 'silahlandırma' kararından vazgeçmemesi halinde Türkiye, Suriye'nin kuzeyine harekat düzenleyeceğini iletmiş. Suriye'nin kuzeyini bütün olarak kapsayacak harekat esnasında Türkiye'deki üslerin uçuşlara kapatılacağı bilgisi ABD'ye iletilmiş. ABD'nin vazgeçmemesi halinde diplomatik tüm yolların denendiği belirtilerek NATO anlaşmalarına binaen harekat kararı ABD'ye iletilecek.

Yorumlar

ihsan sahaya girmeden masada oturulmaz Erdoğan trumpla konuşmadan evvel suriyeye girilmeli