Turgo Shared nedir, giriş nasıl yapılır, patladı mı, dolandırıcı çetesi kayıplara karıştı

Turgo Shared nedir, giriş nasıl yapılır, patladı mı, ponzi mi yoksa gerçek mi, Türkiye'de her ay patlayan bir "tosuncuk vakası"na rağmen hala bu tür sistemler neden yoğun ilgi görüyor?

Google Haberlere Abone ol
Turgo Shared dolandırıcılığı patladı

Turgo Shared'in bir dolondırıcılık yöntemini olduğunu yazmış ve uyarmıştık. Aradan bir hafta geçmedi, sistem patladı, ardında binlerce mağdur bıraktı.

Turgo Shared nedir, giriş nasıl yapılır, patladı mı, ponzi mi yoksa gerçek mi, ponzi mi yani bir tür saadet zinciri dolandırıcılığı mı? Türkiye'de her ay patlayan bir "tosuncuk vakası"na rağmen hala bu tür sistemler neden yoğun ilgi görüyor? Yazıya geçmeden önce şunun altını çizmek istiyorum. İnsanoğlundaki kolay para kazanma hırsı oldukça yer yüzünde dolandırıcıların sonu asla gelmez. Bütün dolandırıcılar kendilerini savunduklarında, kolay para kazanma hırsı olan insanların dolandırılmayı hakkettiğini söyler. 

Turgo Shared ismini yeni yeni piyasada duyulmaya başlıyor. Bazı internet platformlarında adı hızla yayılıyor. 

İddiaya göre Japonya kökenli, ki nereli olduğu bilinmiyor, olan bir "Saadet Zinciri" sistemidir. 

Sistem "tosuncuk vakasındaki yumurta ve inekler"de olduğu gibi "bisiklet, araba, elektrikli scooter" benzeri ürünler üzerinden işliyor.

Turgo Shared nedir, giriş nasıl yapılır, patladı mı, ponzi mi yoksa gerçek mi
Turgo Shared nedir, giriş nasıl yapılır, patladı mı, ponzi mi yoksa gerçek mi

 

Sisteme kayıt olanlar bu araçlardan birini satın alıyor. 

TURGO SHARED NASIL PARA KAZANDIRIYOR?

Satın alma işleminden sonra ise her gün bu aracın kiralanmasından gelen gelir onunla paylaşılıyor.

Örnek vermek gerekirse bir bisikletin fiyatı 200  dolar olarak açıklanıyor. Sistemde en düşük aracın fiyatı bisiklet ve fiyatı da 170 dolar civarında. 

Bisikleti satın alan kişiye her gün ortalama 8-10 dolar civarında geri ödeme yapılmaya başlanıyor.

Ödemeler kripto paralarla yapılıyor. 

Görünüşte 200 dolarlık bir araç alan kişi, ortalama 20 günde yatırdığı parayı amorti ediyor; daha sonra da kazanca geçiyor. Sistem 20 gün içinde patlamazsa 21. gün itibariyle para kazanmaya başlıyor. 

Aynı şekilde elekrtikli arabalar ve scooterlar alan kişiler de yine belli gün ve zamanda kendi paralarını çıkarıyor, sonrasında ise kâra geçiyor. 

TURGO SHARED GİRİŞ NASIL YAPILIYOR?

Turgo Shared ismini duyanlar zaten çoktan giriş işleminin de nasıl olduğunu öğrenmiştir. Çünkü sistem davet üzerine çalışıyor.

Sisteme kayıt olan kişi, aldığı kodu davetiye kodu olarak paylaşıyor. Paylaştığında hem kendisi kazanıyor hem de davetiyeyle gelen kişiler kazanıyor. 

TURGO SHARED GERÇEK Mİ?

Turgo Shared sistemine kayıt olanlar şu anda aslında büyük bir saadet zincirinin içerisinde olduğunu biliyor. Ancak katılım sağlayanların yüzde 90'ınına yakını zaten riske edebilecekleri bir parayı gözden çıkararak sisteme girmiş durumda. 

Aslında sisteme giriş yapanların tamamı sistemin yakın zamanda patlayacağını çok iyi biliyor. Ancak birçoğu, sistemin hemen patlamayacağını düşünerek ilk etapta parayı kaldıranlardan biri olmak istiyor. 

Sistemin her an patlaması bekleniyor. Çünkü alınan para ve dağıtılan para arasındaki kolerasyon sistemin gerçekliğini sorguluyor. 

Buna en güzel örnek sosyal medya platformunda bir kullanıcının yaptığı hesaplamada görülebiliyor. 

Sisteme giriş yapan herkes en düşük üründen satın alsa ki şu an 10.000 kişi satın alma yapmış. en düşük ürün de 174 dolar

10.000x174=1.740.000 dolar minimum sisteme giren likit.

Kazanılan parayı dağıtıma geçelim:

174 dolar lık ürünün günlük kirası 8 dolar olduğunu düşünürsek

10.000x8=80.000 dolar günlük dağıtım

80.000*30=2.400.000 dolar aylık minimum dağıtım ki buna ek bonus ve hediyeler dahil değil.

Reel karşılığı yoksa bir ayda patlaması lazımdı diye düşünüyorum

Sistemin ponzi olarak tabir edilen saadet zinciri yöntemi olduğunu giriş yapan üyeler dahil sistemi duyan herkes söylüyor; ancak buna rağmen birçok insan sisteme dahil oluyor. 

Türkiye'de "tosuncuk vakası, Jet Fadıl sistemi" dahil birçok sistem bu yöntemle vatandaşları mağdur etti. 

TURGO SHARED ÇÖKTÜ MÜ?

Turgo Shared sistemine yatırım yapanların tamamına yakınının gözü, "Patladı mı, ne zaman patlayacak" haberlerinde. Öyle ki dün akşam sistem bir anda çöktü.

Birçok kişi siteye giriş yapmak isterken karşılarında hata veren bir platform buldu. Kullanıcılar sistemin çöktüğünü düşünerek bir anda ne yapacağını şaşırdı.

Ancak bir süre sonra site tekrar açıldı ve yatırımcılar derin bir nefes aldı.

TURGO SHARED HANGİ ÜLKENİN, NERENİN FİRMASI, JAPONYA'NIN MI?

Turgo Shared sisteminin hangi ülkeye ait olduğu da merak ediliyor. Japonya kökenli olduğu ileri sürülüyor. Ancak maalesef Turgo Shared sistemi ne Japonya ne de başka bir ülkeye ait. Sistem şu anda tamamen Türkiye'ye özgü olarak görünüyor. Çünkü hem işlenen yöntem ne hem de şirketin varlığının bilindiği tek yer Türkiye'dir.

Bu isimde dünyanın hiçbir yerinde bir şirket veya platform bulunmuyor. 

Sistemin irketin adını Japonlarla ilişkilendirmesi tamamen güven kazanmaya yönelik bir adım olarak yorumlanıyor.

***

SON DAKİKA GELİŞMESİ... 

Yukarıdaki haberi yaptıktan bir hafta sonra hiçkimse tarafından sürpriz olmayan gelişme yaşandı.

Turgo Shared beklendiği gibi binlerce kişiyi dolandırarak kayıplara karıştı. 

Şirketi kuranlar ise kullanıcılarına açık açık, "Sizi dolandırdık" mesajı da attı. 

Vurgun yapan dolandırıcıların üyelere "Biz sizi dolandırdık. Bu bizim sorumluluğumuz özür dileriz" şeklinde gönderdiği mesaj ise vatandaşları çılgına çevirdi.

Edinilen bilgiye göre, internet üzerindeki bir platformda bisiklet, elektrikli motosiklet gibi alışverişler yapıp bu yol ile para kazanmayı vaat eden paravan şirket 25 binden fazla kişiden sisteme katılım ücreti adı altında para aldıktan sonra sistemi kapatıp sırra kadem bastı.

Sisteminin kapanması sonrasında mağduriyet yaşayan ismini vermek istemeyen bir vatandaş paravan şirketin Balıkesir'deki ofisine baskın yaptı. Öfkeli vatandaş hızını alamayıp terk edilen ofiste camlar ve kapılar olmak üzere geride ne kaldıysa kırıp döktü. İş yeri sahibi ile konuşup anlaştığını, zararını karşılayacağını belirten öfkeli vatandaş, "Sabah ben kalktım, uyandığımda dalga geçer gibi 'Biz sizi dolandırdık, bu bizim sorumluluğumuz özür dileriz' diye mesaj attılar. Ben de sabah sabah çok sinirlendim. Soluğu daha önceden adresini bildiğim ofiste aldım. dükkanda aldım. Her yeri kırıp döktüm. Paramparça yaptım. Sonuna kadar değdi. Hiç pişman değilim. Dükkan sahibiyle konuştuk ve anlaştık. Onun bu konularla hiçbir alakası yok" dedi.

Dolandırıcıların insanlara çok güzel ümitler verip kandırdığını anlatan vatandaş, "Dolandırıcılarda öyle bir ağız var ki adam sizi dolandırır, siz adamı dövmeye gidersiniz adam sizi tekrar dolandırır. Onlar böyle bir çeneye sahipler. Balıkesir'de ve diğer şehirdeki dolandırılan herkese geçmiş olsun. Buraya yüze yakın insan geldi. Ben yapmasaydım başkası yapacaktı" dedi.

Dolandırıcıların nasıl çalıştığını da anlatan mağdur vatandaş, "Mesela siteden bisiklet alıyorsunuz. 3 bin TL'ye bisikleti bir sene için satın alıyorsunuz. Sonra 20 gün içerisinde ana parasını çıkartıyorsunuz. Bu para zaten günlük dolar olarak geliyor hesabınıza. Kalan diğer 10 gün içerisinde ise kâr elde etmeye başlıyorsunuz. Aylık olarak ise 3 bin TL hesabınıza geliyor. Fakat bu bize büyük bir ders oldu. Buradaki polis abi de şunu söyledi. 'Bedava yemek sadece fare kapanında' olur. Bana ve 25 bin kişiye çok büyük bir ders oldu" diye konuştu.


 

Yorumlar

Adnan Saygun NE bekliyordunuz ki acaba ?? Afganistan da mı olsaydı tabii ki Türkler yapıyr Türkiye de baska enayiler var mı etrafta