Tunç Soyer de HDP'ye destek için Diyarbakır'a gidiyor

Görevlerinden uzaklaştırılan HDP'li belediye başkanlarına CHP'nin İBB başkanından sonra İzmir Büyükşehir Başkanından da destek ziyareti geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Tunç Soyer de HDP'ye destek için Diyarbakır'a gidiyor

CHP'nin gayrı resmi ittifak ortağı HDP'ye desteği her geçen gün daha da artıyor. CHP'li İBB başkanının HDP'li belediyelere destek ziyaretinden sonra şimdi de CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aynı adımı atıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  Karaburun Bilim Kongresi'nde "Yerel Yönetimler, Kriz ve Çıkışlar" başlıklı panelde bir araya geldi. Terör örgütüne destek bildirisinde imzası bulunan akademisyenlerden Onur Hamzaoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı panelde Soyer'den HDP'ye destek açıklamaları geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri’ne kayyum atanmasını hukuki olmadığını belirterek “Kayyum meselesinde hukuki olmayan bir kararla karşı karşıyayız. Bu elbet demokrasi duvarına toslayacaktır. Demokrasiyi yaşamış tatmış insanlar olarak onu koruyacak birikime sahibiz” dedi.

Soyer, Seferihisar Belediye Başkanlığını yürüttüğü dönemde kardeş kent ilan ettiği Diyarbakır’a önümüzdeki günlerde ziyarette bulunacağını söyledi.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar