Trump'tan Ruhani'ye yalanlama

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD'nin "bütün yaptırımları kaldırma" teklifinde bulunduğunu ileri sürmüştü, yalanlama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Trump'tan Ruhani'ye yalanlama

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yaptığı son dakika açıklamasıyla, ABD'nin karşılıklı görüşmelere başlamak karşılığında tüm yaptırımları kaldırmayı teklif ettiğini söyledi. Ancak, ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamayla bu teklifi yalanladı.

ABD-İran arasında ciddi bir kriz yaşanıyor. Washington yönetimi Tahran'a karşı ciddi yaptırımlar uyguluyor. ABD Başkanı Donald Trump ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu görüşmelerinde bir araya gelip gelmeyeceği tartışılmış ancak iki liderde görüşmeyi reddetmişti.

Bugün İran lideri Ruhani yaptığı son dakika açıklamasıyla, ABD'nin karşılıklı görüşmelere başlamak karşılığında tüm yaptırımları kaldırmayı teklif ettiğini söyledi.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama Trump, "İran, benimle görüşmek için onlara uyguladığımız yaptırımların kaldırılmasını istedi. Ben elbette ki 'hayır' dedim" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, BM'de yaptığı konuşmada, İran yönetimini çok sert sözlerle eleştirirken, bu ülkeye yönelik yaptırımların azalmayacağını tam tersine şiddetlenerek devam edeceğini duyurmuştu.

Ertesi gün ise, ABD yönetimi İran bağlantısı olduğu gerekçesiyle Çinli şirket ve iş insanlarına yaptırım uygulamıştı.

Yorumlar