Trump rakibinin memleketinde seçimi kazandı

Donald Trump, rakibinin memleketinde Cumhuriyetçiler arasındaki ön seçimi kazanan isim oldu.

Google Haberlere Abone ol
Trump rakibinin memleketinde seçimi kazandı

ABD'de 2024 başkanlık seçimleri öncesi Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayları arasındaki yarış kızışıyor. Nikki Haley'nin memleketi ve bir dönem valilik yaptığı South Carolina'daki ön seçimlerde, eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin aday adayı Donald Trump büyük bir zafer elde etti.

Associated Press'in duyurduğu resmi olmayan sonuçlara göre, Trump oyların yaklaşık %60'ını alırken, Haley %40 civarında kaldı. Alınan sonuç, Trump'ın Cumhuriyetçi Parti içerisindeki gücünün ve popülerliğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

TRUMP'TAN ZAFER KONUŞMASI

Zaferinin ardından konuşan Trump, "Cumhuriyetçi Partiyi hiç bu kadar birlik içinde görmemiştim. (Bu galibiyeti) 15 dakika kutlayabilirsiniz. Sonra işimizin başına dönmeliyiz." ifadelerini kullandı. İfadeler, seçim sürecine yönelik ciddi bir motivasyon ve birlik çağrısı olarak yankılandı.

Öte yandan, Nikki Haley, South Carolina'daki ön seçimleri kaybetmesine rağmen yarışı bırakacağı yönündeki haberlere karşı durdu ve son seçmen oyunu kullanana kadar mücadelesini sürdüreceği mesajını verdi. Duruşuyla, Haley yarıştaki kararlılığını ve mücadele ruhunu göstermiş oldu.

Cumhuriyetçi Partide Donald Trump şu anda en güçlü başkan aday adayı olarak ön plana çıkarken, Demokrat Partide ise görevdeki Başkan Joe Biden rakipsiz şekilde ön seçim sürecini yürütüyor. Yaşanlar, 2024 başkanlık seçimleri öncesi Amerikan siyasetindeki güç dengelerini ve stratejileri daha da önemli hale getiriyor.

Yorumlar