Trump otel mi bulamadı olacakları mı tahmin etti?

Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen G20 Zirvesi nedeniyle dün başlayan gösteriler bugün tüm şiddetiyle devam ediyor. Sokakları ateşe veren göstericiler liderlerin kaldığı bazı otellere de saldırdı. Göstericilerin otellere saldırması ABD Başkanı Trump'ın otel bulamadığı için devlet konuk evinde kaldığı haberlerini akla getirdi. Trump'ın gerçekten otel mi bulamadığı yoksa olacakları tahmin ederek önceden tedbirli mi davrandığı ise bilinmiyor.

Google Haberlere Abone ol
Trump otel mi bulamadı olacakları mı tahmin etti?

Sonhaberler | Haber Merkezi

Almanya'nın Hamburg kentinde dün akşam başlayan G20 Liderler Zirvesi süreci protestoların gölgesinde kaldı. Şiddete başvuran göstericiler Hamburg sokaklarına ateşe verdi. Birçok araba yakıldı. Bazı otellere saldırılar düzenlendi. Bazı misafirler otellerde mahsur kaldı. Otellere yönelik saldırılar ise ABD Başkanı Donald Trump'ın Hamburg'da konaklayacak otel bulamayarak devlet konuk evini tercih ettiği yönündeki haberi akla getirdi. Donald Trump'ın gerçekten otel mi bulamadığı yoksa olayları önceden tahmin ederek tedbir mi aldığı merak ediliyor. 

İddiaya göre ABD Başkanı Donald Trump, G-20 Zirvesi için geldiği Hamburg’da otel rezervasyonu yaptırmayı unuttu. Ancak bugün liderlerin kaldığı otellere yönelik saldırılar gerçekleşince Trump'ın hamlesinin bilinçli olabileceği akla geldi. 

GÖSTERİCİLER HELİKOPTERLERE SALDIRIYOR

G20 zirvesinin yapıldığı Hamburg'da, sokaklar anti-kapitalist protestocularla Alman polisinin çatışmalarına sahne oluyor. Protestocuların bir polis helikopterine havafişekle saldırdığı, birçok aracı ateşe verdiği ve bazı sokakları barikatlarla kapattığı belirtiliyor. Tüm şehre yayılan geniş çaplı protestolardan nasibini alan isimlerden biri de ABD Başkanı Donald Trump'ın eşi Melania Trump oldu. Melania Trump'ın, liderlerin eşleri için yapılan bir etkinliğe katılacağı ancak protestolar nedeniyle kaldığı misafir evinden ayrılamadığı belirtildi.

Melania Trump'ın sözcüsü yaptığı açıklamada, Alman polisinden güvenlik garantisi alamadıklarını bu nedenle bulundukları yerden çıkamadıklarını belirtti. Öte yandan Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile birlikte kaldıkları otele protestocuların saldırdığını bu nedenle bir süre otelden çıkamadıklarını belirtti. Turnbull ve Widodo daha sonra G20'nin yapıldığı alana ulaştı.

SOKAKLAR ALEV ALEV

Hamburg polisinden yapılan açıklamada, bu sabah, araçların, kurulan barikatların ve çöp bidonlarının yakıldığı belirtildi. Kanada delegasyonunun aracının lastiklerinin delindiği, bir karakola taşlı saldırı yapıldığı, polis araçlarının tahrip edildiğinin aktarıldığı açıklamada, Altona bölgesindeki bir helikoptere aydınlatma fişeği atıldığı ancak helikoptere isabet etmediği bildirildi. Açıklamada ayrıca Moğolistan Konsolosluğunun camlarının kırıldığı, Park Hyatt Oteli önündeki özel güvenlik ekiplerine saldırıldığı ifade edildi.

Özellikle G20 Liderler Zirvesi'nin düzenlediği Fuar Merkezi çevresindeki yolları kapatmak için sokaklarda oturma eylemlerinin yapıldığı belirtilen açıklamada, polisin göstericilere müdahale ettiği bildirildi. Polisin gösterilerde kararlılıkla suç işleyenlere izin vermeyeceğinin vurgulandığı açıklamada, dün akşamdan bu yana çıkan olaylarda en az 111 polisin yaralandığı aktarıldı. Ayrıca açıklamada, olaylar nedeniyle 29 kişinin gözaltına alındığı, 15 kişinin de polis merkezlerine götürüldüğü kaydedildi. 

Bu arada Alman basını, polisin oturma eylemi yapan göstericilere tazyikli suyla müdahale ettiğini yazdı. St. Pauli, Altona ve Sternschanze semtlerinde, gece boyunca devam eden gösterilerde, birçok suç işlendiği, göstericilerin çok sayıda bina, araç ve trafik lambasına zarar verdiği, sokaklarda barikatlar kurduğu ifade edildi. Hamburg itfaiyesinin yaptığı açıklamada da, bu sabah Elbaussee bölgesinde 15 aracın ateşe verildiği, bazı binaların da yangından etkilendiği aktarıldı. Açıklamada, kentin başka yerlerinde de araçların ateşe verildiği yönünde haberler olduğu aktarıldı. Zirve karşıtı gösteri düzenleyen gruplar ise polisin orantısız müdahalesi sonucu çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı.

Yorumlar