Trump: Ben olsaydım savaşların hiçbiri olmazdı

Ürdün'deki saldırı sonrasında açıklamalarda bulunan Eski ABD Başkanı Trump, "Ben olsaydım Ukrayna-Rusya savaşı, İsrail-Hamas savaşı olmazdı. Dünyada çatışma olmazdı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Trump: Ben olsaydım savaşların hiçbiri olmazdı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Ürdün'de 3 ABD askerinin ölümüne ilişkin olarak "ABD için korkunç bir gün" dedi ve kendi başkanlığı döneminde bu tür olayların yaşanmayacağını iddia etti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Ürdün'de 3 ABD askerinin ölümü hakkında konuştu. Trump, "ABD için korkunç bir gün" ifadesini kullanarak, eğer kendisi başkan olsaydı, bu tür bir saldırının yaşanmayacağını belirtti.

Ayrıca, İran destekli Hamas'ın İsrail'e saldırısı ve Ukrayna savaşının da kendi başkanlığı döneminde yaşanmayacağını iddia etti. Trump, "Ben Başkan olsaydım dünyada barış olurdu, ama şimdi Üçüncü Dünya Savaşı'nın eşiğindeyiz" diyerek mevcut durumu eleştirdi.

İRAN VE BİDEN YÖNETİMİ ÜZERİNE ELEŞTİRİLER

Donald Trump, İran'ın kendi başkanlığı döneminde "tamamen parasız ve kontrol altında" olduğunu ve "maksimum baskı siyaseti" sayesinde terörist vekillerine harcamak için para toplayamadığını iddia etti.

Trump, Joe Biden'ın başkanlığa gelmesiyle İran'a milyarlarca dolar verildiğini ve bu paranın Ortadoğu'da kan dökmek ve katliam yapmak için kullanıldığını öne sürdü.

Eski başkan, "Ülkemiz, Biden başkomutan konumundayken hayatta kalamaz" diyerek mevcut yönetimi eleştirdi.

 

Yorumlar