Trendyol kimin sahibi kim Demet Mutlu kimdir, kimin kızı, eşi kimdir?

Trendyol'un sahibi Demet Mutlu genç yaşına rağmen dünyanın en büyük online alışveriş sitelerinden birini ortaya çıkarmanın gururunu yaşıyor. Şu anda Almanya başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine online alışveriş ile satış yapan Trendyol'un başarı hikayesinin arkasında olan isim merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Trendyol kimin sahibi kim Demet Mutlu kimdir, kimi

Trendyol kimin, sahibi Demet Mutlu kimin kızı, evli mi, eşi kimdir? Ne zaman kurdu soruları ünlü online alışveriş sitesinin sahibini merak edenler tarafından sıklıkla soruluyor. Online alışverişin Türkiye hatta dünyadaki en büyük platformlarından biri olan Trendyol, birçok alışveriş sitesinden sonra kurulmasına rağmen büyük başarılara imza atmış durumda. Şu anda Türkiye'nin yanısıra yurt dışında da birçok ülkede online alışverişin aranan adresi durumundadır. Hal böyle olunca bu büyük başarının arkasındaki isim de merak edilir oldu.

TRENDYOL KİMİN SAHİBİ DEMET MUTLU KİMDİR?

İlk başlarda bir giyim alışveriş sitesi olarak yola çıkan platform şu anda Trendyol Yemek, Trendyol Market, Kozmetik, Mobilya, Elektronik olmak üzere birçok alanda hizmet veriyor. Alışveriş siteleri içinde öne çıkanlardan birisi olan Trendyol kimin, Trendyol sahibi Demet Mutlu kimdir, kimin kızı, kaç yaşında, evli mi, bekar mı, kim tarafından kuruldu?

Trendyol'un genç sahibi Demet Mutlu
Trendyol'un sahibi Demet Mutlu

 

Trendyol 2010 yılında İstanbul'da Demet Mutlu tarafından bir teknoloji şirketi olarak kuruldu. Türkiye'deki merkezi İstanbul Sarıyer'de bulunuyor. 

Trendyol Grup olarak yoluna devam eden şirketin bünyesinde, Trendyol.com, Modagram.com  ve Milla by trendyol var.

Trendyol'un çalışma tarzı ise, ilk başlarda dünyaca tanınan çeşitli giyim markalarının ürünlerinin satışını yapmaktı. Ancak daha sonra buna yemek, market, kozmetik ve mobilya da dahil oldu. 

Yüzlerce kişilik bir ekiple çalışan Trendyol, kuruluşundan altı ay sonra ABD merkezli yatırım şirketi olan Tiger Global'den destek aldı.

Ayrıca Google, Amazon, Groupon, Zynga ve Twitter gibi şirketlere yatırımlar yapan Kleiner Perkins ve Avrupa Kalkınma Bankası tarafından da yatırımlarla desteklendi.

2013 yılı içerisinde İstanbul ilinin Sarıyer ilçesine bağlı Maslak mahallesindeki yeni ofisine taşındı. 

Trendyol'un genç sahibi Demet Mutlu
Başarılı İş İnsanı Demet Mutlu

 

Trendyol, Ekim 2016'da Galatasaray Kadın Voleybol Takımı ile 3 sene sürecek bir sponsorluk anlaşması imzalayarak ismini bütün Türkiye'ye duyurmayı başardı.

2018 yılında Alibaba Group Türkiye'nin bugüne kadarki en büyük internet yatırımını yaparak şirketin yatırımcısı ve stratejik ortağı oldu.

Öte yandan, Trendyol express, şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Busrsa, Antalya, Sakarya, Tekirdağ, Eskişehir, Aydın ve Kocaeli'de hizmet veren ve yakında Türkiye'nin diğer illerinde hizmet vermeye başlayacak olan Trendyol ekspresinin son kilometre teslimat şirketidir. 

Trendyol Dolap 2016 yılında kuruldu ve şu anda Trendyol Grubu'nun bir parçası olarak çevrimiçi ikinci el giyim alışverişine öncülük ediyor.

TRENDYOL ÇOCUK MU SATIYOR, ÇOCUK İSTİSMARI SUÇLAMALARI NEDİR?

ABD'nin ünlü ev eşyası ve mobilya markası Wayfair'in "çocuk sattığına" yönelik iddialardan sonra benzer iddialar Trendyol için de sosyal medya üzerinden dolaşıma sokuldu. Gerekçe olarak ise, Trendyol internet sitesinde de bazı çocuk ürünlerinin normal olmayan fiyatlardan satılması olarak görüldü.

Örneğin bazı çocuk kombin takımları için 280 bin TL fiyat etiketini gören vatandaşlar, yöneltilen suçlamaların doğru olma ihtimalinin güçlendiğini düşünmeye başladı. Trendyol ise kısa süre içinde bu ürünleri satıştan kaldırdı. 

TRENDYOL SAHİBİ DEMET MUTLU KİMDİR?

Trendyol'un sahibi Demet Mutlu Türkiye'nin en büyük online ticaret sitelerinden birinin sahibi ve kurucusudur. Genç yaşında yaptığı cesur girişimle dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından birini kurdu. O şimdi ülkenin sayılı zenginleri arasında yer alan isimlerden biridir. Demet Mutlu, sadece kendi kurduğu şirketin değil aynı zamanda Türkiye'nin yurt dışına millyar dolar satılan ilk şirketlerinden biri olan Peak Games'in büyümesi için elini taşın altına sokan ve "Melek Yatırımcısı" unvanını alan kişidir.

Trendyol'un genç sahibi Demet Mutlu
Trendyol'un genç sahibi Demet Mutlu

 

1981 yılında dünyaya gelen Demet Mutlu henüz 39 yaşında olmasına karşın iş dünyasında örnek bir kişilik olmayı başarmış durumda. Demet Mutlu New York Üniversitesi'nin ekonomi bölümünden mezun oldu. 2008 yılında Harvard Business School'da işletme yönetimi yüksek lisans eğitimi aldı. 2009 yılında eğitimini yarıda bırakarak Trendyol'u kurdu.

TechCrunch, Davos Dünya Ekonomik Forumu, Financial Times Zirvesi, Noah ve Fortune gibi etkinliklerde konuşmacı olarak yer aldı.

Trendyol'un sahibi Demet Mutlu, Fortune'un en çok gelecek Vaad eden kadın girişimciler, Fortune 40, Fashion 500, Avrupa'da teknoloji alanında en çok ilham veren 50 kadın, Fortune en güçlü 50 kadın, Avrupa'da teknoloji alanında ilk 100 kadın listelerine seçildikten başka, Ekonomist dergisi tarafından da 2013 yılında yılın girişimcisi seçildi.

Trendyol kimin sahibi kimdir?
Demet Mutlu uluslararası bir konferansta konuşurken

 

2011 yılında WEF tarafından küresel şekillendirici seçildi ve İngilizce adıyla Global Shapers Community, Küresel Şekillendiriciler Topluluğu'nun Türkiye ayağının kurucu üyelerinden biri oldu ve 2012'de Davos'a katıldı.

2016 yılında Dünya Ekonomik Forumu tarafından genç küresel lider seçildi. Ayrıca Business of Fashion tarafından moda dünyasının en etkili 500 listesine ikinci kez seçildi.

DEMET MUTLU EŞİ KİM EVLİ Mİ?

Demet Mutlu, Evren Üçok ile evliydi. 27 Nisan 2021 tarihi itibariyle Demet Mutlu ile Evren Üçok, gözlerden uzakta yaşadıkları evliliklerini, sessiz sedasız bitirdi.

Anlaşmalı olarak boşandıkları öğrenen çiftin iş hayatındaki birliktelikleri ise devam ediyor.

EVREN ÜÇOK KİM?

Demet Mutlu'nun artık eski eşi olan Evren Üçok'un da kendisi gibi girişimci ve yatırımcı olduğu biliniyor. Ancak özel hayatı çok fazla detay bulunmuyor. 

Demet Mutlu'nun eski eşi Evren Üçok

 

Kaynak: SonHaberler


 

Yorumlar

Taciser gürtunca Yazdım sildiniz ürünüm PTT kargoyla yollamışsnz halaaa gelmedi onlar geldik bulamadık diyip geri yolluyo
Uğur Edip Çevik Siz bu siteyi kurdunuz ama esnafın işini de öldürdünüz bu yaptığınız hizmet mi yoksa ihanet mi
Nameless Bu yaşta aklınız eriyor mu bu parayı kazandığına? Sahibi ismini vermiyorum yabancı bir firma. Kukla patron görüntüsü altında.