Trabzon'da 13 Şubat 2020 Perşembe okullar tatil mi?

Trabzon'da 13 Şubat 2020 Perşembe günü okullar tatil mi? sorusunun yanıtı öğrenciler ve veliler tarafından sıkça araştırılıyor. Peki Trabzon'da yarın okullar tatil mi?

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'da 13 Şubat 2020 okullar tatil mi?

Trabzon'un ve ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlar yarın eğitime ara verilip verilmediğini merak ediyor. 

Milli Eğitim Müdürlüğünden ve Trabzon Valiliği'nden yapılacak bir açıklamayı bekleyen öğrenciler ve veliler okulların tatil ediliğ edilmediğini merak ediyor.

13 ŞUBAT TATİL Mİ?

Okulların 13 Şubat 2020 Perşembe günü tatil edilip edilmediğine dair Trabzon Valiliği veya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden şuana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

10-11 ŞUBAT TATİL EDİLMİŞTi

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada "Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla ilimiz genelinde 10 Şubat Pazartesi ve 11 Şubat Salı günleri, ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde, eğitim öğretime 2 gün ara verilmiştir." ifadeleri kullanışmıştır.

HAVA DURUMU

Trabzon için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu değerlendirmesinde havanın çok bulutlu ve bölge genelinin kar yağışlı geçeceğini duyurdu. Bölgenin yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğu uyarısı yapılırken hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Batı ve Kuzeybatılı yönlerden orta zaman zaman kuvvetli esmesi beklenmektedir.

UYARILAR

UYARI:Bölgemizde (Trabzon, Rize ve Artvin) görülecek yağışların bölgenin iç kesimleri ile rakımı 500 metrenin üzerindeki yerlerinde Pazartesi öğle saatlerine kadar yoğun kar (20 cm. üzeri) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Doğu Karadeniz'de rüzgârın kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın Pazar günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

Yorumlar