Töre cinayetine intihar süsü

Kars'ta 3 yıl önce ölü olarak bulunan genç kızın aslında töre cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Töre cinayetine intihar süsü

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Karabağ köyünde yaşanan ve başlangıçta intihar olarak değerlendirilen olayın, aslında bir töre cinayeti olduğu ortaya çıktı. 21 Aralık 2021 tarihinde gerçekleşen olayda, 13 yaşındaki B.K. adlı kız çocuğu, evde bulunan ruhsatsız bir tabanca ile başından vurulmuş ve olay yerine çağrılan sağlık ekibi tarafından hayatını kaybettiği belirlenmişti. İlk etapta aile bireyleri, B.K.'nin intihar ettiğini ileri sürse de, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yürütülen detaylı soruşturma, olayın arkasındaki korkunç gerçeği gün yüzüne çıkardı.

AYRINTILI SORUŞTURMA VE GÖZALTILAR

Kars İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde oluşturulan özel ekip, olayla ilgili detaylı bir soruşturma yürüttü. Elde edilen deliller ve yeni bilgiler ışığında, B.K.'nin babası M.K. (65), annesi F.K. (59), ve kardeşleri İ.K. (36), M.K. (18) ve B.K. (16) gözaltına alındı. Aile bireyleri ilk ifadelerinde intihar iddiasında bulunmuş, ancak sonrasında yapılan sorgulamalar sonucu, B.K.'nin ailenin aldığı bir kararla "namus meselesi" bahanesiyle öldürüldüğü açığa çıktı.

YARGI SÜRECİ VE TUTUKLAMALAR

Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen şüpheliler arasından baba M.K. ve ağabey İ.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Anne F.K., diğer ağabey M.K. ve kardeş B.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar