Toni Kroos neden ıslıklanıyor? Suudi Arabistan'da neden Toni Kroos'a tepki var?

Toni Kroos neden ıslıklanıyor? Suudi Arabistan'da neden Toni Kroos'a tepki var, ne dedi de sahada uzun süredir tepki topluyor sorularının cevabını bulduk.

Google Haberlere Abone ol
Toni Kroos neden ıslıklanıyor?

Toni Kroos, İspanya Süper Kupa final maçının oynandığı Suudi Arabistan'da büyük tepkiyle karşılandı. Nedeni ise maç öncesinde yaptığı açıklamalardı. Toni Kroos neden ıslıklanıyor? Suudi Arabistan'da neden Toni Kroos'a tepki var?

Kroos maç boyunca ayağına top geldikçe taraftarlarca ıslıklandı. Suudi Arabistan ve Müslüman seyircilerin yoğunlukta olduğu stadyumda Kroos'a yönelik tepkiler maç boyunca devam etti. 

TONİ KROOS NEDEN ISLIKLANDI? NE DEDİ?

Toni Kroos'un ıslıklanmasına ve tepki toplamasına neden olan şey maç öncesinde yaptığı açıklamaladı. Kroos, Suudi Arabistan'a gelmeden önce bu ülkenin yönetimi, rejimi aleyhinde açıklamalarda bulunmuştu, eleştiriler yapmıştı. 

Toni Kroos neden ıslıklanıyor Suudi Arabistan'da neden Toni Kroos'a tepki var

TONİ KROOS KİMDİR?

Toni Kroos, 4 Ocak 1990 tarihinde Almanya'nın Greifswald şehrinde doğdu. Futbola Greifswalder SC'de başlayan Kroos, burada 5 yıl geçirdikten sonra Hansa Rostock altyapısına transfer oldu. Dört yıl burada oynayan Kroos, 2006 yılında Bayern München altyapısına katıldı. 2007'de, henüz 17 yaşındayken Bayern München A takımına yükseldi.

Kroos, Bayern Münih A takımıyla ilk çıkışını 26 Eylül 2007'de Energie Cottbus'a karşı 5-0 kazanılan maçta yaptı, bu maçta iki gol atarak dikkat çekti. Aynı yıl ilk UEFA Kupası maçına çıktı ve Miroslav Klose'nin Crvena zvezda'ya attığı golde asist yaptı.

Ocak 2009'da Bayer 04 Leverkusen'e geçen Kroos, burada ilk golünü 18 Nisan 2009'da VfL Wolfsburg'a attı. 19 Aralık 2009'da, Borussia Mönchengladbach'a iki gol atarak takımının 3-2 galibiyetini sağladı ve sezonun ilk yarısını lider tamamladılar. Aynı dönemde Kicker spor dergisi tarafından ayın futbolcusu seçildi.

2009 yılında Bayern Münih ile sözleşme imzalayan Kroos, Wolfsburg ve Borussia Dortmund'a karşı oynadığı maçlarda performansıyla ön plana çıktı. 2010-11 ve 2011-12 sezonlarında önemli goller ve asistlerle takımına katkıda bulundu. 2013-14 sezonunda 22 maçta 14 gol ve 9 asistlik performans sergiledi.

17 Temmuz 2014'te Real Madrid, Kroos ile 6 yıllık anlaşma sağladığını duyurdu. Transfer bedeli açıklanmamakla birlikte, bazı yayın organları 25 Milyon Euro olduğunu iddia etti. Kroos, Real Madrid tarihindeki dokuzuncu Alman oyuncu oldu.

 

Yorumlar