TOKİ konut başvurusu ne zaman bitiyor, sosyal konut başvuru süresi ne zaman doluyor?

TOKİ "İlk Evim" sosyal konut başvurusu ne zaman bitiyor, TOKİ'den ev almak isteyenlerin 14 Eylül 2022 tarihi itibariyle başladığı başvurularda son durum nedir, süre ne zaman doluyor soruları sonuçlar için bekleyenler tarafından merakla soruluyor

Google Haberlere Abone ol
TOKİ konut başvurusu ne zaman bitiyor?

TOKİ konut başvurusu ne zaman bitiyor, 14 Eylül 2022 tarihinde e-Devlet Kapısı ve iki kamu bankası aracılığıyla yapılan başvurular ne zaman tamamlanacak ve kura aşamasına ne zaman geçilecek, soruları bir an önce ev sahibi olmak isteyenler tarafından merakla soruluyor. 

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük konut hamlesi olarak tarihe geçen "İlk Evim Sosyal Konut Projesi"ne başvuru yapan vatandaşlar şimdi büyük bir heyecanla kura çekimini bekliyor. 

İki yıl içerisinde 250 bin konutu hak sahiplerine teslim edeceklerini açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, söz verdikleri gibi konutları zamanında teslim edeceklerinin altını bugün yaptığı açıklamada bir kez daha çizdi. 

Bakan Kurum, "25 Ekim'de 17 ilde temelleri atıyoruz. Büyük coşkuyla, heyecanla bütün temelleri de etaplar halinde atıp, bundan önce, 20 yılda yaptığımız gibi yine sözlerimizi tutacağız, inşaatlarımızı da iki yıl içerisinde bitirip teslim edeceğiz." dedi.

Bakan Kurum'un açıklamasına bakılırsa, konut projelerinde başvurular bitmeden, kuralar çekilmeden temeller atılmaya başlanacak. Peki, TOKİ konut başvurusu ne zaman bitiyor, süre ne zaman doluyor, kuralar ne zaman çekilecek?

TOKİ konut başvuru süresi, daha doğrusu takvimiyle ile ilgili kurumdan açıklama gelmişti. İşte o açıklama:

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için; T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T. Halk Bankası A.Ş.'nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri ve E-Devlet aracılığı ile yapılacak başvurular 14.09.2022 – 31.10.2022 tarihleri arasında kabul edilecektir. E-Devlet Başvuruları 28.10.2022 tarihinde sona erecektir.

Konut tipi (2+1 ve 3+1) ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacaktır. (Hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan "Konut Belirleme Kurası" ile belirlenecektir.)

Başvuru Bedeli 500 TL alınacaktır.

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Başvuru dönemi bitiminden sonra "Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir. Başvuru toplanan projeler için kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır.

Konutların, adet, brüt m², net m² ve fiyat bilgileri projenin ihalesi yapıldıktan sonra kesinlik kazanacaktır.

TOKİ konut başvurusu ne zaman bitiyor, sosyal konut başvuru süresi ne zaman doluyor?
"İlk Evim Arsa" Sayısı

 

Projelerin ihalesi yapılıp, bağımsız bölüm listesi ve şerefiyeli satış fiyatları belirlendikten sonra İdarece tespit edilen tarihte, asil hak sahipleri için "Konut Belirleme Kurası" çekilecektir.

Projeye yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde başvuru sahiplerine bilgi verilecektir.

Hak sahiplerine konutlar; %10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacaktır.


 

Yorumlar