TOKİ başvuru değiştirme veya iptal işlemi

TOKİ başvuru değiştirme veya iptal işlemi nasıl olur, e-Devlet Kapısından değişiklik yapmak mümkün müdür soruları başvuru yapanlar tarafından merakla soruluyor. 2 milyon kişinin başvuru yaptığı TOKİ İlk Evim projesiyle ilgili birçok sorunun cevabı merakla araştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol
TOKİ başvuru değiştirme veya iptal işlemi

TOKİ başvuru değiştirme veya yapılan başvuruyu tamamen iptal işlemi mümkün müdür? e-Devlet Kapısı üzerinden TOKİ başvuru iptali gerçekleştirilebilir mi, iptal durumunda ücret iadesi yapılıyor mu? Türkiye genelinde iki yıl içerisinde yapılması planlanan 250 bin konutluk TOKİ İlk Evim projesiyle ilgili başvurular devam ediyor. Başvuru yapanlar kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ederken, bazı başvurucular ise muhtemelen belge eksikliği veya peşinatı ödeyememe nedeniyle değişiklik veya iptal işlemi uygulamak istiyor. Peki, TOKİ başvuru değiştirme veya iptal işlemi nasıl yapılır?

TOKİ sosyal konut başvuru iptali ile ilgili bilgiler vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Türkiye genelinde 250 bin konut için başvuruları kabul eden TOKİ, adayların müracaatı için başvuru ücreti kabul ediyor. Ziraat Bankası, Halkbank şubelerinden ve E-devlet üzerinden başvuruları kabul eden TOKİ; kurada ismi çıkmayanlar için başvuru ücretini iade yoluna gidiyor. Başvurularını geri almak isteyenlerin sözleşmelerini imzalamaması yeterli olacak.

TOKİ başvurusunu iptal etmek için sözleşmeyi imzalamamak yeterli oluyor. Sözleşmenin imzalanmasının akabinde taksitlerin ödenememesi durumunda ise evin satışı için TOKİ ile iletişim halinde olmak gerekiyor.

Sözleşme imzalamayan, banka komisyonu ve damga vergisi ödemeyen ve ayrıca konut tesliminde KDV yatırmayan hak sahiplerinin konut alma hakları iptal edilir. Yine gerçeğe uygun beyanda bulunmayanların da konut alma hakları iptal edilir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

• T.C. vatandaşı olması,

• Proje il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il nüfusuna kayıtlı olması,

• Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dâhilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç).

• Aylık hane halkı gelirinin (Kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları), en fazla net 16.000₺ (İstanbul İli için 18.000₺) olması gerekmektedir. (Başvuru sahibinin kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları, başvuru tarihi itibariyle gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı) (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç)

TOKİ başvuru iptali için sözleşme detayı... TOKİ başvurusu nasıl iptal olur, e-devlet üzerinden mi yapılıyor
• Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi ve eşi adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir, birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

• Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

• Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.

• Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisine; TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden "HAK SAHİPLİĞİ" onaylananlar başvuru yapabilecektir. Sözleşme aşamasında konut başvurusu yapılan İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya başvuru yapılan İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belge istenecektir.

• Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisinden bir kez konut satışı yapılacaktır.

TOKİ başvuru iptali için sözleşme detayı... TOKİ başvurusu nasıl iptal olur, e-devlet üzerinden mi yapılıyor
Konuyla ilgili Bakan Kurum ise şunları söyledi; "Konut, arsa ve işyeri için TC vatandaşı olmak şart. Konuta başvuru yapacak ailenin evinin olmaması, İstanbul’da 18 bin TL, diğer illerde 16 bin TL hane gelirini aşmaması gerekli. Arsa alacak hanelerin konut, işyeri ve arsası olmamalı ve gelir sınırı aşılmamalı. İşyeri için de, aile adına işyeri olmaması şartı aranırken, ustalık, işyeri açma, vergi mükellefi belgelerini de sunmak gerekli."

TOKİ HANGİ İLLERDE KONUT YAPACAK

TOKİ "İlk Evim" projesi kapsamında Türkiye'nin 81 ilinde konut yapacak. En son açıklanan iller ve ilçeler listesinde güncelleme yapıldı. Yapılan güncelleme sonrasında listeye yeni ilçelerin eklendiği gözlendi. Detayları aşağıdaki linkte:


 

Yorumlar