TİKA'dan madde bağımlısı Sudanlı gençlere yardım

TİKA Sudan'da madde bağımlılığını yenen gençlere desteğini sürdürüyor

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan madde bağımlısı Sudanlı gençlere yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü kapsamında yerel Bit Makali Derneği ile iş birliği yaparak uyuşturucu madde bağımlılığından kurtarılan ve sokakta yaşayan kadın ve kızlara geçimlerini sağlayacak mesleki malzemeler temin etti.

Başkent Hartum'daki Enformasyon Bakanlığında düzenlenen programa TİKA Hartum Koordinatörü Bilal Özden, Bit Makali Derneği Başkanı Lubna Ali Abdurrahman, bazı sivil toplum kuruluşları ve polis temsilcileri katıldı.

TİKA Hartum Koordinatörü Bilal Özden, ekonomik zorluklarla boğuşan Sudan'da uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasının ciddi bir tehlike arz ettiğini söyledi.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında bağımlıların ekonomik ve sosyal hayata entegrasyonları için Bit Makali Derneği ile ortaklı projeler geliştirdiklerini belirten Özden, bu alanda görevli kurumlarla her zaman iş birliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Özden, pasta, dondurma ve yerel yiyeceklerin yapımında kullanmaları için fırın, ocak, saç, sebil bazı mutfak araç gereçlerini teslim ettiklerini sözlerine ekledi.

"PROJEMİZİ TİKA'NIN DESTEĞİ İLE GERÇEKLEŞTİREBİLDİK"

Bit Makali Derneği Başkanı Lubna Ali Abdurrahman, "Uzun yıllardır düşündüğümüz 'Çalışarak Tedavi' projesini sonunda TİKA'nın desteği ile gerçekleştirebildik." diye konuştu.

Abdurrahman, uyuşturucu kullanan gençlerin tedavi gördükten sonra aynı bataklığa dönmemeleri için TİKA sayesinde bu projenin gerçekleştirdiğini belirtti.

3 bin kadına iş sağlayacak projeler yaptıklarını belirten Abdurrahman, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu'na ve TİKA'ya çok teşekkür ederim." dedi.

Yorumlar