THY kadınlar günü hediyesi 2000 tl doğru mu?

THY kadınlar günü ile ilgili sosyal medyada ve WhadsApp gruplarında dolaşan hediye mesajları vatandaşın kafasını karıştırıyor. Peki, THY kadınlar günü hediyesi 2000 tl doğru mu

Google Haberlere Abone ol
THY kadınlar günü hediyesi 2000 tl doğru mu?

THY kadınlar günü hediyesi 2000 tl doğru mu, WhatsApp ve diğer sosyal medya platformları üzerinde dolaşan mesajların doğruluk veya gerçeklik payı nedir? THY kadınlar günü hediyesi 2000 tl doğru mu.

THY KADINLAR GÜNÜ HEDİYESİ 2000 TL  DOĞRU MU 2023?

WhatsApp guruplarında dolaşan THY kadınlar günü hediyesi doğru mu merak konusu oldu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebi ile pek çok marka kadınlara özel hediyeler ve kampanyalar düzenledi. Bunun yanı 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü fırsat bilen dolandırıcılarda boş durmuyor.

Pek çok sosyal medya platformunda dolaşan THY Kadınlar günü Hediyesi 2000 TL veriyor mesajı gerçeği yansıtmıyor. Peki, THY kadınlara jzel herhangi bir kampanya yapıyor mu? Türkiye'nin en büyük havacılık şirketi THY'nin her zaman olduğu gibi bu kadınlar gününüde de bazı küçük hediyeler ve mesajlar ile kadınlar gününü kutlaması bekleniyor. Ayrıca 2000 TL gibi bir hediye kampanyası gözükmüyor.

Dolandırıcıların fırsat bildiği bu tarz özel günler, oltalama dolandırıcılığı için fısat gözüküyor. Bu şekilde gelen mesajlara iliştirilen linke tıklanması bekleniyo ve böylece karşınıza çıkan ve oldkça resmi gözüken bir sayfa aracılığı ile kişisel verileriniz çalınarak dolandırıcılık işlemi gerçekleştiriliyor. Okurlarımıza taviyemiz bu tarz mesajlara itibar edilmemesi yönünde.

THY'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ

Türk Hava Yolları (THY), şirket adını kullanarak internette dolandırıcılık yapan hesaplara karşı vatandaşları uyardı.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, bazı sosyal medya kanalları ve internet siteleri aracılığı ile vatandaşlara "anket doldurularak para kazanma şansı" gibi sunulan bazı dolandırıcılık yöntemlerinin tespit edildiği belirtildi.

Bu tarz paylaşım ve internet sitelerine itibar edilmemesi gerektiği vurgulanan açıklamada, "İnandırıcılığı artırmak için 'Kadınlar Günü' gibi özel günler belirtilerek dikkat çekmeye çalışan bu kişi ve sayfaların THY ve iştirak şirketleri ile ilgisi bulunmamaktadır. Yolcularımızın bu tip ilanlara itibar etmemeleri önemle rica olunur." ifadelerine yer verildi.

 

Yorumlar