THY 8 bin yeni personel istihdamı yapacak

Türk Hava Yolları yeni dönemde 8 bin yeni personel istihdam edeceğini duyurdu. Alınacak personelin 600'ü pilot görevinde olacak.

Google Haberlere Abone ol
THY 8 bin yeni personel istihdamı yapacak

Türk Hava Yolları (THY), sektördeki büyümesini sürdürmek için önemli bir adım atıyor. Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, şirketin bu yıl 8 bin yeni personel almayı planladığını duyurdu. Bu alımların 600'ünün pilot pozisyonu için olacağı belirtildi. Bolat, THY'nin yıllık yolcu ve kargo taşımacılığında yüzde 14 büyüme hedeflediğini açıkladı.

Yolcu Taşımacılığında Büyüme Hedefi

Ahmet Bolat'ın verdiği bilgilere göre, THY'nin geçen yıl 83,4 milyon yolcu taşıdığı kaydedildi. Şirket, bu yıl yolcu taşımacılığında hedefini 92,5 milyona yükseltmeyi amaçlıyor. Bolat, önümüzdeki on yıl içinde THY'nin yolcu hedefinin 171 milyon kişi olacağını ve uçuş noktalarını 245'ten 400'e çıkarmayı planladıklarını belirtti.

Turizm Sektörüne Katkı ve Gelir Hedefleri

THY'nin turizm sektörüne olan katkılarına da değinen Bolat, 11 hedef ülkede yürütülen tanıtım faaliyetleriyle Türkiye'ye gelen nitelikli turist sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, bu ülkelerden 10 milyon turist çekmeyi ve 30 milyar dolar gelir elde etmeyi hedeflediklerini vurguladı. Bolat, Türkiye'ye gelen turist sayısının 2018'den bu yana 1,7 milyondan 2,7 milyona çıktığını ve bu sayıyı daha da artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Filo Genişletme Planları ve Maliyet Analizi

THY'nin filosunu genişletme planlarına da değinen Ahmet Bolat, mevcut 440 uçaklık filoyu 2033'e kadar 810 uçağa çıkarmayı planladıklarını söyledi. Bir A350 uçağının maliyetini örnek vererek, bu tür yatırımların büyüklüğüne dikkat çekti. Bolat, bu uçakların maliyetini çıkarmak için her yıl 500 bin yolcu taşımanın gerekliliğini vurguladı.

Bilet Fiyatları ve Rekabet Durumu

Ücret artışlarına ilişkin yorumda bulunan Bolat, THY'nin bilet fiyatlarını yüzde 10 bile artırmadığını belirtti. Bolat, fiyatlarının neredeyse otobüs bileti fiyatlarıyla yarıştığını ifade etti ve Van'dan günde 40 otobüs dolusu yolcu taşıdıklarını söyledi. Ayrıca, İstanbul Havalimanı'na uçan yabancı şirketlerin sayısının 100'ü bulduğunu ve bu durumun şirkete avantaj sağladığını belirtti.

 

Yorumlar