TFF'den İsrailli sporcularla ilgili karar

Türkiye Futbol Federasyonu, İsrailli iki futbolcunun tartışmalara neden olan hareketlerine ilişkin disiplin süreci başlattı.

Google Haberlere Abone ol
TFF'den İsrailli sporcularla ilgili karar

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), İsrailli futbolcular Sagiv Jehezkel ve Eden Karzev'in Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiğini duyurdu. Sevk, futbolcuların sosyal medyada yapmış oldukları paylaşımlar nedeniyle gerçekleşti. Jehezkel ve Karzev, "ideolojik propaganda" iddialarıyla kurula sevk edildi.

SAGİV JEHEZKEL VE EDEN KARZEV'İN DURUMU

Sagiv Jehezkel, Antalyaspor'da oynarken, Trabzonspor maçında attığı gol sonrası yaptığı paylaşımla gündeme gelmişti. Paylaşımında, İsrail-Hamas çatışmalarına gönderme yaparak "ideolojik propaganda" suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. 

Olayın ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı ve Jehezkel gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Hakkında sınır dışı kararı alınan Jehezkel, Türkiye'den ayrıldı.

Eden Karzev ise Başakşehir forması giyerken, sosyal medyada '100 gün' ifadelerini içeren bir paylaşım yaparak dikkat çekti.

Paylaşım sonrasında Başakşehir Kulübü tarafından disiplin soruşturması başlatıldı ve Karzev, İstanbul Emniyeti tarafından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

 

Yorumlar