Başakşehir'in İsrailli futbolcusu Eden Karzev hakkında karar verildi

Gazze'de 7 Ekim'de başlayan katliam 100'üncü gününde devam ederken kutlama mesajı paylaşanlardan biri de Başakşehirli futbolcu Eden Karzev olmuştu. Karzev, paylaşımı sonrasında gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Eden Karzev hakkında karar

Başakşehir takımının İsrailli futbolcusu Eden Karzev, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım sonrasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Karzev, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Bir başka olayda, Antalyaspor-Trabzonspor maçında gol atan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, maç sonrası bileğindeki sargıya yazdığı ve kameralara gösterdiği ifadeler sebebiyle gözaltına alınmıştı.

Başakşehir FK, Eden Karzev hakkında sosyal medya hesabından '100 gün' ifadelerini içeren bir paylaşım yapması sebebiyle disiplin soruşturması başlattı. Kulüpten yapılan açıklamada, Karzev'in kişisel sosyal medya hesabından ülkenin hassasiyetlerine ters düşen paylaşım yaparak kulüp disiplin talimatlarını ihlal ettiği belirtildi. Kulüp, bu konuda oyuncunun yazılı savunmasını talep etti.

EDEN KARZEV'İN DURUMU VE BAŞAKŞEHİR FK'NİN TEPKİSİ

Başakşehir FK tarafından başlatılan disiplin soruşturması, Eden Karzev'in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla ilgili olarak kulüp disiplin talimatlarının ihlali üzerine odaklanıyor. Kulüp, bu durumda Karzev'den yazılı bir savunma beklemekte.

Kulüp açıklamasında, Karzev'in paylaşımının ülkenin genel hassasiyetlerine aykırı olduğu vurgulanıyor. Eden Karzev'in kulüple olan ilişkisi ve geleceği, yapılan bu soruşturma ve talep edilen savunma sonucunda belirlenecek. Karzev'in, kulüp içi disiplin süreçlerine nasıl yanıt vereceği ve bu durumun kariyerine etkisi merak konusu.

 

Yorumlar