Teslim olmak isteyen 4 PKK'lı örgüt tarafından öldürüldü

Nusaybin'de teslim olmak isteyen 4 PKK'lı bir başka örgüt mensubu canlı bomba tarafından öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
Teslim olmak isteyen 4 PKK'lı örgüt tarafından öldürüldü
Teslim olmak istediğini söyleyen PKK'lı grubun içinden biri üzerindeki bombayı patlattı, 5 terörist olay yerinde öldü. Örgütün ilçedeki yapılanması tamamen çözülürken, bazı teröristlerin ise hala ilçede olduğu belirtiliyor. 

Mardin Nusaybin'de ağır darbe alan terör örgütü PKK'da çözülme hız kazandı. Daha önce teslim olan 25 teröristin ardından dün de 10'u kadın 42 PKK'lı güvenlik güçlerine sığındı.Nusaybin'de hezimete uğrayan örgüt, silahlı güçlerini ilçeden çektiğini iddia etti. Teslim olanlar arasında yaralıların da bulunduğu belirtildi. Önceki gün de 25 terörist teslim olmuştu.

DAĞ KADROSU HALA İLÇEDE

Güvenlik güçlerinin PKK'lı teslim olanlara insanca muamelesini gören ve buna rağmen teslim olmayı seçmeyen 5 PKK'lı terörist ise önceki gece 03:30'de mezarlık bölgesine doğru kaçarken etkisiz hale getirildi. Bu arada PKK'nın Nusaybin ilçesinden çekildiğini açıklamasına karşın bölgedeki askeri kaynaklar tarafından ilçede halen kırsaldan gelmiş olan 25-30'u kadın yaklaşık 130 PKK'lı terörist olduğunu ve döşenen el yapımı patlayıcıların halen bulunduğu belirtildi.

ÇEKİLME OYUNU

İlçede operasyonlarla temizlenen bölgelerin dışında, örgütün döşedikleri el yapımı patlayıcıların halen durduğu ifade edildi. Nusaybin'de çöküş yaşayan PKK yine "çekiliyoruz" taktiğine başvurdu. Terör örgütü, kapana kısılan dağ kadrosundan 130 teröristi Suriye'ye kaçırmanın da hesabını yapıyor. Plan gerçekleşirse teröristler, ABD ile PYD'nin Rakka'ya yönelik saldırısına katılacak. Askeri kaynaklar, halen ABD öncülüğünde YPG kara unsurlarıyla IŞİD'i, Rakka'dan temizleme operasyonu yürütüldüğüne dikkat çekerken, yeni hedefin PKK'yı geri çekerek Türkiye'yi IŞİD terörüyle karşı karşıya bırakma olduğunu belirtiyorlar.

TESLİM OLMAK İSTEYEN PKK'LI ÜZERİNDEKİ BOMBAYI PATLATTI

Güvenlik güçleri Yenişehir ve Fırat Mahallesinde sürekli 'teslim olun' anonsları yapıyor. Anonslara karşılık veren bir grup PKK'lı daha teslim olmak istedi. Çevre güvenliğini alan güvenlik güçleri, PKK'lılardan üstündekileri çıkarmasını söyledi. Bu sırada gruptaki birPKK'lı üzerindeki bombayı patlattı. Gruptakilerden 5 terörist olay yerinde öldü.

Yorumlar