Teknoloji devlerinden korona virüs kararı

Teknoloji devleri Facebook ve Instagram korona virüs sebebi ile ciddi değişikliğe gitti. Facebook ve Instagram dünya genelinde insanların evde kendilerini izole etmesi sonrası internet kullanımında meydana gelen ciddi artıştan dolayı video kalitelerini düşürme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Teknoloji devlerinden korona virüs kararı

Teknoloji öncülerinden Facebook ve Instagram korona virüs salgını sonrası artan internet kullanımından dolayı video kalitelerini düşürme karar aldı.

Dünya genlinde yayılmaya devam eden korona virüsden dolayı insanlar evlerinde kendilerini karantina altına almaya devam ediyor. Bu durumdan dolayı internet kullanımında ciddi artışlar gözlendi. Bu durum internet hızının yavaşlamasına sebebp oldu. Bu sebeplerden dolayı Facebokk ve Instagram video kalitelerini düşürme kararı aldı.

Facebook, şirket sözcüsü:  "Ağda potansiyel herhangi bir tıkanmayı hafifletmek amacıyla, Avrupa'daki Facebook ve Instagram videolarında geçici olarak bit oranını azaltacağız" dedi.

İnternette meydana gelen ağırlaşmanın devam etmesi durumunda kararlarında ısrrcı olacaklarını da ekledi.

Netflix de benzer bir uygulamaya giderek, yayın hızını yüzde 25 azaltmıştı. 

YouTube da video kalitelerini düşüreceklerini duyurmuştu. Video yükleme ve izleme kapasitesi internet kullanımın yaklaşık üçte ikisini oluşturuyor.

Yorumlar