Sultan Abdülaziz'in resimleri Paris'te sergilenecek

Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen, "Eskizlerden Tablolara Sultan Abdülaziz Resim Sergisi", Fransa'nın başkenti Paris'te sanatseverlerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
Sultan Abdülaziz'in resimleri Paris'te sergilenecek
Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği (UKSD) tarafından düzenlenen, "Eskizlerden Tablolara Sultan Abdülaziz Resim Sergisi", Fransa'nın başkentiParis'te sanatseverlerle buluşacak.

UKSD tarafından yapılan açıklamaya göre, Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz'in eskizleri ve bu eskizler temel alınarak oluşturulan yağlıboya tabloları, Frederic-Moisan Galerisi'nde sergilenecek.

Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun katkıları ve Yunus Emre Enstitüsü'nün destekleriyle düzenlenen sergi, Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçisi Hakkı Akil'in katılımıyla, 26 Nisan'da açılacak.

SON SERGİ LONDRA'DA

Sultan Abdülaziz'in, saray ressamı S. Chlebowski'ye hediye ettiği desen defterinde yer alan çizimler, ilk olarak 2013'te, İstanbul Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde sergilendi. Padişahın pek bilinmeyen bir özelliğini gündeme getiren bu sergi, Sultan Abdülaziz'in resmi ziyarette bulunduğu 3 Avrupa şehrinde sergilenmek üzere yola çıktı. 

Yorumlar