Şükran Kütükçü kimdir, nerelidir SSK'dan bu yana Kılıçdaroğlu'nun yanındaydı?

SSK görevinden bu yana Kılıçdaroğlu'nun yanıbaşından ayrılmayan Şükran Kütükçü de sonunda ona sırtını dönerek Özgür Özel'i destekleyince, "Şükran Kütükçü kimdir" sorusu gündeme geldi. Kütükçü, Özgür Özel'i destekleyince Uğur Bayraktutan'la karşı karşıya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Şükran Kütükçü kimdir, nerelidir SSK'dan bu yana?

Şükran Kütükçü'nün kim ve nereli olduğu sorusu Kemal Kılıçdaroğlu'na SSK Genel Müdürlüğü görevinden bu yana eşlik eden, onun yanıbaşından hiç ayrılmayan bir kişi olduğu ortaya çıkınca önemle sorulmaya başlandı. Kütükçü en son TBMM'de yaşanan oda kriziyle gündeme geldi. İddiaya göre, Kılıçdaroğlu'nun uzun yıllar yanında olan Şükran Kütükçü, Özgür Özel'i destekleyince Uğur Bayraktutan'la karşı karşıya geldi. Meclis'teki odanın polis eşliğinde boşaltılması ve ardından gelen disiplin soruşturması gündemi belirliyor.

ŞÜKRAN KÜTÜKÇÜ KİMDİR?

CHP'nin iç dinamiklerinde yaşanan son olaylar, parti içi dengelerin ne kadar hassas olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Şükran Kütükçü, uzun yıllardır Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında bir "sır küpü" olarak biliniyordu. Ancak CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda, Özgür Özel'i destekleyen Kütükçü, Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla tanınan Uğur Bayraktutan'ın tepkisini çekti.

Şükran Kütükçü'nin SSK Genel Müdürlüğünden bu yana Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğu, hemen hemen her fotoğraf karesinde yer alan bir isim olduğu biliniyor. Kütükçü'nün Kılıçdaroğlu'nun sekreteri olarak görev yaptığı dönemde TBMM'de baş müşavir olarak atandığı da biliniyor. Bu atamanın nasıl gerçekleştiği ise çok konuşulmuştu.

Bir Pazar günü, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, dönemin meclis başkanı ve AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaklaşık 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştiriyor. Bu görüşme, siyasi kulislerde geniş yankı buluyor.

Şükran Kütükçü

Görüşmenin detayları merak konusu olurken, odak noktası Şükran Kütükçü oluyor. Kılıçdaroğlu, Yıldırım'dan Kütükçü'nün meclis baş müşaviri kadrosuna atanmasını talep ediyor. Bu talebin, Kütükçü'nün maaş ve ek göstergesinde önemli bir artışa neden olduğu bilgisi sızıyor. Kütükçü'nün ek göstergesi 3200'den 6400'e, maaşı ise 5 bin TL'den 9 bin TL'ye yükseliyor.

Bu gelişme, Binali Yıldırım'ın İstanbul adaylığı ve meclis başkanlığı sırasında tarafsızlığı konusunda CHP'li vekiller tarafından yapılan eleştirilerin ardından gelmişti. Kılıçdaroğlu, bir grup toplantısında Yıldırım'a "istifa et" çağrısı yapmıştı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yıldırım'ın attığı imzaların hukuken yok hükmünde olduğunu belirtmişti.

Kütükçü şimdi Özgür Özel'in en büyük destekçileri arasında yerini almış durumda. Bu gelişmeler, siyasi arenada tartışmalara neden olurken, Özgür Özel'in bu konuda nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, TBMM'de Kütükçü'nün odası, 15 kadar polis eşliğinde boşaltıldı. Odatv'nin ulaştığı TBMM Genel Sekreterliği yetkilileri, oda tahsisine ilişkin yazışmalar yapıldığını belirtse de, polis zoruyla boşaltma iddialarını reddetti. Ancak polislerin, Bayraktutan'ın danışmanlarıyla birlikte odanın boşaltılmasına yardımcı olduğu kulislerde konuşuluyor.

Şükran Kütükçü

Kütükçü'nün bundan sonra CHP'ye ait grup odasını kullanacağı belirtilirken, Bayraktutan tarafından yapılan oda boşaltma talebi, Kütükçü tarafından reddedildi. Bu durum üzerine TBMM Genel Sekreterliği, dün akşam polis eşliğinde odayı boşalttı ve Bayraktutan’ın danışmanlarına teslim etti. Aynı zamanda Kütükçü hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı öğrenildi.

Şükran Kütükçü

Şükran Kütükçü, aslen Çankırılı olup, Kemal Kılıçdaroğlu ile Maliye Bakanlığı'ndaki görev sürecinde tanıştı. Ardından Bağkur ve SSK Genel Müdürlüğü Özel Kalem Müdürlüğü, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Milletvekilliği ve CHP Grup Başkanvekilliği dönemlerinde danışmanlık yapmış, 2010 yılından bu yana ise CHP Genel Başkan Özel Kalem Müdürlüğü ve Genel Başkan Danışmanı olarak görev almıştır.

Yorumlar